Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 11. 2014. 20:28 >> 20:17
10

"SNP SE POMJERA KA CENTRU"

Vujović: Pobjeda Milića nije iznenađenje

Nije iznenađenje da je Srđan Milić ponovo izabran za predsjedniak SNP-a, smatra politički analitičar i direktor CEMI-ja Zlatko Vujović.

"Ipak, aktuelno partijsko rukovodstvo u svakoj političkoj partiji, makar na Balkanu, ima veliku startnu prednost u odnosu na "izazivače" aktuelnog predsjednika", rekao je Vujović tokom gostovanja na Dnevniku TVCG.

On je kazao da partijski aktivisti SNP-a predstavljaju konzervativno političko tijelo, te da su možda dva mlađa kandidata za mjesto predsjednika Aleksa Bečić i Aleksandar Damjanović bili previše radikalan iskorak za većinu onih koji su danas glasali. 

"Važno pitanje je da li sastav današnjeg kongresa odgovara potpunosti biračkom tijelu, odnosno članstvu SNP-a jer, na žalost, političke partije u Crnoj Gori nijesu u potpunosti demokratske, odnosno, birači, članovi tih političkih partija ne biraju direktno predsjednika ", smatra Vujović.

On je naglasio da će SNP moći da proširi podršku birača ukoliko Milić bude uključio protivkandidate u rukovodstvo partije. 

"Očigledno, Damjanović i Bečić predstavljaju budućnost te partije, ukoliko ostanu u njoj, a ja smatram da hoće", kazao je Vujović.

Na pitanje da li će se nakon Kongresa SNP ta partija približiti vlasti ili opoziciji, direktor CEMI-ja je kazao da je intoniranjem državnem himne Socijalistička narodna partija pokazala da je spremna da se pomjera ka političkom centru.

"Ono što će biti jasnije je da će SNP biti spremiji da brani svoje biračko tijelo, prije svega od Demokratskog fronta", smatra Vujović.  On je naglasio da to što niko iz DF-a nije prisustvovao Kongresu, uprkos pismu prvog čovjeka tog političkog saveza Miodraga Lekića u kome se izvinjava zbog odsustva, predstavlja poruku. 

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније