Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

25. 11. 2014. 07:59   >>  07:56

SJEDNICA SKUPŠTINE

Poslanici danas o etičkom kodeksu

Poslanici u crnogorskom parlamentu danas će razmatrati prijedloge zakona o sprečavanju korupcije i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

 

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kao i Prijedlog etičkog kodeksa poslanika.

Predlogom zakona o sprečavanju korupcije se propisuju mjere za sprječavanje sukoba javnog i privatnog interesa, ograničenja u vršenju javnih funkcija i zaštita lica koja prijavljuju ugrožavanje javnog interesa sa sumnjom na postojanje korupcije.

Zakonom je, kako je ranije saopšteno iz Vlade, propisano i uspostavljane Agencije za sprječavanje korupcije, kao centralnog i nezavisnog antikorupcijskog tijela.

Veća transparentnost i kontrola finansiranja političkih subjekata i predizbornih kampanja predviđena je novim zakonom, čijom primjenom će, kako je obrazloženo, biti ispunjene i mjere iz Akcionog plana za poglavlje 23 – Pravosuđe i temeljna prava.

Predlog zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja predložili su poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative.

„Zakonom će biti riješeno i pitanje institucionalnog okvira, odnosno obezbjeđivanja efikasne konrole (monitoringa) nad finansiranjem političkih subjekata i izbornih kampanja“, kaže se u obrazloženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније