Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2014. 08:06   >>  08:03 6

NE BI U POTPREDSJEDNIKE

Ne odstupati od SPC i srpskog jezika

Šef kluba poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović rekao je da ne bi prihvatio mjesto potpredsjednik te stranke, da mu je ponuđeno, jer je bio kandidat za lidera.


On je poručio da se zalaže da u SNP-u budu razdvojene funkcije poslanika sa jedne i potpredsjednika i sekretara izvršnog odbora s druge strane.

Damjanović je kazao da niko sa njim nije ni razgovarao o preuzimanju funkcije potpredsjednika SNP-a, ali da on to ne bi prihvatio jer je bio kandidat za predsjednika, a ne potpredsjednika.

“Nije bilo nikakvih razgovora ni prije, a ni poslije Kongresa SNP-a, o budućim kadrovskim rješenjima u partiji između mene i predsjednika Milića, i želim da demantujem namjerno konstruisane spinove dijela medija i jednih te istih takozvanih političkih analitičara i neuspješnih kandidata za funkcionerska mjesta, odnosno mjesta u skupštinskim komisijama koji i nakon kongresa nastavljaju sa svojim plaćenim ili neplaćenim konstrukcijama“, rekao je on za Dan.

Šta više, kako tvrdi, još od kada je Milić postao prvi put predsjednik partije 2006. godine, nikada sa njim nije vodio razgovore o kadrovskim rješenjima.

“Da bih dao svoj skromni doprinos da utihnu navedene špekulacije, te da se pomenuti spekulatori posvete životnim temama u Crnoj Gori, a ima ih previše, ukazujem da sam se kandidovao za mjesto predsjednika partije, a ne potpredsjednika, tako da je potpuno jasno da nemam namjeru da budem potpredsjednik partije, uvažavajući okolnost da takvu ponudu nisam ni dobio od predsjednika Milića“, rekao je Damjanović.

On je rekao da je davanje izjave na kongresu da SNP nikada ne odstupi od srpskog jezika i srpske crkve, smatrao njegovom obavezom pred predstavnicima kongresa.

„To smatram i svojom obavezom kroz politički angažman koji imam i koji ću imati u partijskom i parlamentarnom radu. S tim vrijednostima nema kompromisa, bar što se mene lično tiče, a uvjeren sam i cjelokupne Socijalističke narodne partije“, naveo je Damjanović.

Dosadašnji predsjednik SNP-a Srđan Milić na stranačkom kongresu održanom u nedjelju dobio je podršku 273 delegata, za nosioca liste te partije na podgoričkim izborima Aleksu Bečića glasalo je njih 141, a za Damjanović 80.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније