Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 03. 2013. 21:19 >> 22:22
9

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Cetinje će biti univerzitetski centar

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović poručio je večeras, sa Cetinja, da je uvijek bio među Cetinjane. Prisjetio se vremena odlučivanja na referendumu - kada je, uoči referenduma bio na Cetinju, kada je nakon referenduma došao na Cetinje, slavio sa Cetinjanima. Upitao je gdje je tada bio njegov današnji protivkandidat, Miodrag Lekić.

„Bio je“, kaže, „u Rimu, jer, kako je sam rekao – nije mu odgovarala tadašnja vlast“. Vujanović poručuje Lekiću da je nevažna vlast, da je ljubav prema državi veća i od vlasti i od bilo kojeg pojedinca, da je trebao u tom momentu biti u Crnoj Gori i trebao biti među onima koji su vratili državnost.

Takođe je Vujanović rekao da je Miodrag Lekić bio jedini političar sa ovih prostora koji je tražio odgađanje referenduma.

„Smatrao sam, i danas smatram, da je to najgori politički potez jednog čovjeka sa ovih prostora“, kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

Cetinjanima je Vujanović poručio da Prijestonica mora da bude univerzitetski centar, da Cetinje šansu mora da traži u malim biznis zonama, da Cetinje mora da živi od turizma. Najavio je da će već naredne godine biti završena žičara Kotor – Cetinje.

„Evo, daćemo Saši Bogdanoviću vremena do polovine naredne godine da i žičara bude završena“.

To će, kazao je Vujanović, doprinijeti razvoju turizma, u Cetinje će turisti dolaziti, ne na sat-dva, nego će morati i da noće, i eto šane za Cetinje i u tom obliku.

Ali, prije svega, Vujanović je obećao da će Cetinje biti univerzitetski centar, jer ono to zaslužuje.

Podršku Vujanoviću dao je i Igor Lukšić, koji je rekao da je u vremenu koje je bilo teško za Crnu Goru, kada je trebalo odlučivati i prelamati, Filip Vujanović bio na visini zadatka, da je doprinio skladu, povjerenju, multikulturalnosti, da je najveći doprinos dao u evropskoj afirmaciji Crne Gore.

Prema njegovim riječima, važno je da Crnu Goru vodi čovjek koji promoviše dijalog, međusobnu toleranciju i sve što državu čini zrelijom“. Lukšić je rekao da sve što je Vujanović radi u prethodnih pet godina ga preporučuje i za naredni mandat.

Lukšić je obećao da će se zalagati da i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija bude na Cetinju, što je Filip Vujanović podržao i kazao da će i on dati svoj doprinos da Prijestonica dobije i MVPEI.

U ime Liberalne partije, podršku Vujanoviću na Cetinju je dao Dragan Purko Ivančević, koji je rekao da vjeruje Filipu Vujanoviću, da vjeruje u njegovu borbu za Crnu Goru.

Ivančević je kazao da je to ono za što su se liberali 23 godine borili. „Mi smo se“, kazao je Ivančević, „borili da Crna Gora bude građanska država i vjerujemo da će se sa Filipom Vujanovićem doći i do toga da Crna Gora u potpunosti bude građanska, razvijena, evropska država“.

 

 

Milutin Stijepović, TVCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније