Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2014. 22:14 >> 22:11
8

NEPRIHVATLJIVI BILBORDI

MVPEI: CG želi dobre odnose s Rusijom

Ruska ambasada tražila je pojašnjenje poruka na bilbordima koji su se prethodnih dana pojavili u Podgorici, potvrđeno je agenciji Anadolija iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija. Prije nekoliko dana mediji su objavili da su u centru Glavnog grada, sa logom NATO-a postavljeni bilbordi sa antiruskim sadržajima.

"Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je dana 19. novembra dobilo notu Ambasade Rusije u vezi s plakatama na kojima se nalaze sadržaji antiruskog karaktera i molbom za dodatnim informacijama. Uobičajnom diplomatskom komunikacijom, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je uputilo notu ambasadi Rusije u Crnoj Gori i naglasilo da poruke ovakvog sadržaja smatra apsolutno neprihvatljivim i da one ni na koji način ne odražavaju vrijednosti i prioritete naše vanjske i unutrašnje politike", saopšteno je iz Anadoliji iz MVPEI-ja.

Osim poruke "Bolje banana u ruci, nego ruska čizma za vratom", koju potpisuju "Crnogorske patriote", na drugom bilbordu, pored navedenih privatizacija crnogorskih preduzeća, čiji su vlasnici postale ruske firme, stoji i poruka "Nikad nama Crnogorcima Rusi nijesu bili prijatelji, uvijek smo im bili moneta za potkusurivanje. (Milovan Đilas na mitingu u Titogradu 1951.godine)".

Iz MVPEI napominju da Crna Gora želi dobre odnose s Rusijom.

"Rusiju smatramo prijateljskom i partnerskom državom s kojom želimo da nastavimo tradicionalno dobre i sadržajne odnose", poručeno je iz MVPEI.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније