Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2014. 08:03 >> 08:06
2

NALAZ DRI

Đeka bez pokrića potrošio 23.000

Demokratska partija na čijem je čelu Fatmir Đeka potrošila je sa računa partije 23 hiljade eura za koje nije imala potrebnu dokumentaciju, utvrdio je nalaz Državne revizorske institucije (DRI).

 

Tim slučajem će se, kako nezvanično saznaju Dnevne novine, baviti i Vrhovni državni tužilac.

Državna revizorska institucija dala je negativno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Demokratske partije za 2013. godinu i usklađenost poslovanja sa zakonskom regulativom. U izvještaju DRI se navodi da su Đeka i sekretar partije, podizali novac za koji nisu imali materijalne dokaze.

Revizijom je utvrđeno da su iz blagajne gotovinski isplaćeni troškovi u iznosu 16.759, i da se odnose na putne troškove od 7.902,81 eura troškove pomoći u iznosu od 6.460 troškove naknada u iznosu od 2.250,00 i troškove reprezentacije u iznosu od 146,64 eura.

Takođe je utvrđeno da nijesu sačinjavani izvještaji sa službenog puta i nijesu prezentovana pozivna pisma za službena putovanja u inostranstvo što nije u skladu sa Uredbom o naknadi troškova državnih službenika i namještenika kao jedinim propisom koji reguliše ovu oblast, a troškovi za mobilne telefone partiju su koštali 2.244 eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније