Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2014. 13:35 >> 13:32

SASTANAK U TIVTU

Posvetiti se reformi javne uprave

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) i Regionalne škole za državnu upravu (RESPA), održan je drugi sastanak Programskog odbora za evropske integracije.

 

Sastanak je, kako je saopšteno, otvorio državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, a učestvovali su visoki predstavnici država regiona koje su članice RESPA-e: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, kao i predstavnici sa Kosova.

"Drugi sastanak odbora je bio posvećen sumiranju realizovanih aktivnosti od prethodnog sastanka, koji je održan u julu ove godine, kao i razmatranju prioritetnih aktivnosti u 2015. Otvarajući sastanak, ambasador Pejović je istakao potrebu da države članice RESPA-e udruže snage i identifikuju oblasti koje zajednički mogu unaprijediti i na taj način doprinijeti efikasnijem ispunjavanju obaveza iz procesa pristupanja EU. Uzimajući u obzir ključne prioritete koje je EK identifikovala u Strategiji proširenja, ambasador Pejović je ukazao da posebnu pažnju u narednom periodu treba posvetiti uspješnoj reformi javne uprave", saopšteno je iz MVPEI.

Polazeći od ocjena iz Izvještaja Evropske komisije za 2014, identifikovani su zajednički izazovi i potrebe država članica Respe u pogledu jačanja administrativnih kapaciteta za proces evropske integracije.

"U tom pravcu su razmotreni mehanizmi unapređenja saradnje između institucija zaduženih za koordinaciju procesa pristupanja EU i definisane prioritetne oblasti i teme koje će biti dio Programa rada Respe u 2015. Učesnici sastanka su, razmijenili mišljenje o aktuelnom stanju u pogledu raspoloživosti kapaciteta da se odgovori obavezama iz procesa pristupanja, kako u okviru pregovaračkih poglavlja, tako i u pogledu priprema za kvalitetnije programiranje sredstava iz Ipe II", istakli su iz MVPEI.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније