Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2014. 12:37   >>  12:37 12

MANDIĆ PORUČIO

Protestima da zaštitimo interese građana

Nova srpska demokratija (NOVA) predložila je kolegama iz Demokratskog fronta (DF) konkretne akcije u vezi sa organizovanjem protesta protiv vlasti, saopštio je lider Nove Andrija Mandić.

On je rekao da je afera Snimak otkrila, kako je kazao, manji dio plana organizovanog sistema izbornih mahinacija, kojima se potvrđuje teza o tome kako je nemoguće pobijediti vlast na izborima i pored činjenice da imate podršku većine građana.

Mandić je naveo da je Nova na stranačkim organima veoma ozbiljno analizirala aktuelnu političku situaciju i kolegama iz DF predložila konkretne akcije.

„Nakon konstatovanja teškog stanja i potpuno jasne situacije, da se u Skupštini ne može ništa značajnije promijeniti pa čak ni zaustaviti očigledna korupcija, opozicija je prvopozvana da pokuša i protestima da zaštititi interese građana“, rekao je Mandić agenciji MINA.

Upitan da li u DF postoji jedinstvo o potrebi održavanja novih protesta, Mandi je rekao da se pažljivo analiziraju sve mogućnosti i pokušava pronaći formula koja bi sabrala što je moguće veću energiju koja nadrasta čak i Front.

„Sa ove vremenske distance postaje jasno da smo pljačkašku i koruptivnu privatizaciju KAP-a, Telekoma, EPCG i drugih preduzeća jedino mogli zaustaviti pritiskom sa ulice.“, ocijenio je Mandić.

On smatra da politika amandmanskog djelovanja, intenzivnog rada u odborima i sistemsko ponašanja opozicije nije, nažalost, gotovo ništa promijenila u zemlji a ponajmanje zaustavila „režim u pljački vlastitih građana“.

Mandić je rekao da bi volio da čuje stavove ostalih opozicionih partija u vezi sa organizovanjem protesta.

„Ovako sigurno dalje ne ide. Volio bih da čujemo i njihove stavove i predloge. Uglavnom, važno je da se okupimo oko onih ideja koje mogu dati neki rezultat a koje će istovremeno podržati i naši glasači“, naveo je Mandić

On je ocijenio da podjednako žele svi građani koji podržavaju opoziciju da se napokon otvori proces promjena u Crnoj Gori. „Oni sigurno neće bježati od toga da budu aktivni učesnici u tom postupku“, smatra Mandić.

Prema njegovim riječima, aktuelna vlast je uspostavljena na protestima 1989. godine.

„To je, zajedno sa krađom na predsjedničkim izborima 1997. godine, najupečatljiviji rezultat osvajanja vlasti Mila Đukanovića“, rekao je Mandić.

On smatra da organizovanje protesta nije ništa originalno već je to tradicija u Crnoj Gori.

„U Crnoj Gori se inače vlast isključivo mijenjala protestima, od kojih su oni najveći nazivani i revolucijom. Evo i ovih dana se protestuje svakodnevno u raznim mjestima Crne Gore. Možda je situacija zrela da se svi udružimo, organizujemo i okupimo na jednom mjestu sa zajedničkim zahtjevom za ukupnim promjenama“, kazao je lider Nove.

Upitan kako komentariše najavu formiranja Građanskog pokreta, i koliko je dobro za djelovanje opozicije u usitnjavanje opozicionih partija, Mandić je rekao da višepartijski sistem podrazumijeva i osnivanje novih stranaka.

On je kazao da svi koji imaju ambicije da se bave politikom, a ne mogu se pronaći u postojećim strankama, imaju priliku i mogućnost da osnuju i vlastitu stranku.

„To što će neko osnovati stranku ne znači da treba da se izoluje već da nađe svoje mjesto u najširoj mogućoj opozicionoj akciji koja bi trebala da vodi zajedničkom cilju“, zaključio je Mandić.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније