Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 12. 2014. 17:18 >> 17:15
1

KONAČNI REZULTATI

OIK: Izbori bez prigovora

Opštinska izborna komisija je danas proglasila konačne rezultate lokalnih prijevremenih izbora u Herceg Novom, na kojima je za skupštinski saziv od 34 odbornika od 24.810 upisanih birača pravo iskoristilo 16.924, odnosno 68,2. odsto.

Kako prigovora i primjedbi nije bilo u roku od 72 sata, od zatvaranja birališta 14.decembra u 20 časova, predsjednica OIK-a Dobrila Šakotić saopštila je identične podatke, kao i sa preliminarnih rezultata izbora, prenosi Radio Jadran.

Najviše glasova osvojila je lista DPS "Da pobijedi Herceg Novi - Milo Đukanović" 6.029, odnosno 13 mandata. Udruženje birača Izbor ima 4.216 glasova, odnosno 9 mandata.

Koalicija SNP-DF-NS Sačuvajmo Novi-Za dobro Novog« dobila je 3.936 glasova, odnosno 8 mandata. Grupa građana Novska lista ima 893 glasa, odnosno 2 mandata.

Lista SDP - Novski, Bokeški, Crnogorski, osvojila je 880 glasova, 2 mandata.

Kvalifikacionu kvotu od 497 glasova nijesu ispunili CDU, koji ima 343 i Glas Novoga 283. Na birališta je izašlo 16.479 građana, a izvan birališta putem pisma glasalo je njih 445. Nevažećih listića bilo je 344.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније