Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 12. 2014. 08:39   >>  08:36 4

STIJEPOVIĆ PORUČIO

"Prioritet otvaranje radnih mjesta"

Među prioritetima lokalne uprave Glavnog grda je stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta u Podgorici, pa smo smo preduzeli konkretne korake i ubrzo ćemo otvoriti Centar za preduzetništvo, kazao je u intervjuu za CdM gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

On je najavio da su personalne promjene i osvježenje na čelnim pozicijama gradskih preduzeća svakako izvjesne, i dodao da mu je najvažnije da čuje što će mu sugrađani reći, jer su mu, kako kaže, upravo oni ukazali povjerenje da obavlja ovaj posao.

Uvjeren je da se posao gradonačeknika ne može kvalitetno raditi "ako samo sjedim u kabinetu i držim formalne sastanke".
Slavoljub Stijepović

"U velikim i složenim sistemima, kakav Glavni grad jeste, nema mnogo vremena za lična zadovoljstva ili nezadovoljstva. Najvažnije je da čitav taj sistem, koji je zapravo glavni servis građana, funkcioniše na najvišem mogućem nivou. Prostora za unapređivanje uvijek ima, pa se od samog početka mandata moji saradnici i ja trudimo da sagledamo gdje je sve moguće napraviti poboljšanja, bilo da je riječ o kadrovskim ili o tehničkim unapređenjima. Svakako, to je naš stalni zadatak, a ne posao koji se obavlja u određenom roku i na koji se stavlja tačka poslije izvjesnog perioda", kazao je Stijepović za CdM.

On kaže da je među prioritetima lokalne uprave stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta u Podgorici.

"Već smo preduzeli konkretne korake i ubrzo ćemo otvoriti Centar za preduzetništvo, kroz čiji rad ćemo podsticati i stimulisati početnike u realizaciji njihovih biznis ideja, kao i iskusne preduzetnike koji žele da unaprijede svoj biznis kroz razne vidove podrške. Takođe, vrlo intenzivno radimo i na pronalaženju modaliteta za podsticaj investitorima u određenim biznis zonama u kojima ćemo stvoriti sve neophodne uslove da na vrlo jednostavan i efikasan način realizuju svoje biznis ideje", poručio je Stijepović.

Sa stanovišta daljeg održivog razvoja Glavnog grada i zaštite životne sredine, prioritet gradske uprave biće, kako kaže gradonačelnik, izgradnja uređaja za tretman otpadnih voda i kanalizacionog mulja.

"Planiramo da relizujemo i značajne projekte u oblasti putne i komunalne infrastrukture, da u partnerskom odnosu sa institucijama zdravstva unaprijedimo sistem zdravstvene zaštite naših građana, kao i da u saradnji sa Vladom Crne Gore radimo na izgradnji obrazovnih institucija, kako u predškolskom, tako i u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju sa jasnim ciljem da ravnomjerno i uravnoteženo razvijamo naš glavni grad. Naš cilj je da, sa jedne strane, sačuvamo ono što su stvarale generacije Podgoričana prije nas, a sa druge strane, da jednako unaprjeđujemo kvalitet života građana u svim djelovima Podgorice i omogućimo dalji dinamičan razvoj Glavnog grada", ističe prvi čovjek Podgorice.

U mandatu koji mu je povjeren, Stijepović kaže da mu je  najveća i jedina obaveza da vodi računa o građanima i njihovim potrebama

"Nemam namjeru da bilo što mijenjam u takvom načinu rada, to je na kraju i sastavni dio moje ličnosti. I da se na kraju malo našalim, unaprijed se izvinjavam svim građanima koji mi se budu obratili za pomoć zbog poziva koje im mogu uputiti u neuobičajeno vrijeme", zaključio je Stijepović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније