Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 12. 2014. 13:55 >> 14:56

"IAKO JE NEPOTREBNO"

Vujanović: Sazvaću sjednicu Savjeta za odbranu

Ostavka Bora Vučinića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, lični je čin koji nije ugrozio bezbjednost i evroatlantski put Crne Gore, kazao je predsjednik države Filip Vujanović. On je saopštio i da će sazvati sjednicu Savjeta za bezbjednost iako je, kako kaže to nepotrebno.

Podsjetimo Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je kazao da predsjednik Savjeta za odbranu i bezbjednost, Filip Vujanović, ima obavezu po poslovniku da zakaže sjednicu tog tijela, ukoliko jedan njegov član to zahtijeva. Krivokapić je saopštio da Savjet mora da raspravlja o povlačenju Bora Vučinića sa funkcije šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Vujanović odgovara da je sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost nepotrebna, jer je kako pojašnjava odgovornost ANB-a i direktora prema, prema Zakonu Agencije u isključivoj nadležnosti Vlade.

"Mislim da je sjednica nepotrebna jer je odluka direktora ANB-a o njegovom povlačenju njegov lični čin koji je on obrazložio na način koji je bio primjeren onome što je on smatrao da treba reći javnosti”, kazao je Vujanović nakon svečane sjednice Skupštine Glavnog grada kojoj je prisustvovao.

Predsjednik je ipak najavio da će je zakazati sjednicu Savjeta, ali nije precizirao kada.

"Ja sam čovijek koji je uvijek poštovao pravo... Prema poslovniku o radu ja sam dužan da zakažem sjednicu kada to predlaže bilo koji član, predsjednik Vlade ili predsjednik Parlamenta i ja ću, iako smatram da ta sjednica nema nikakvog smisla, tu sjednicu zakazati", kazao je Vujanović.

Vujanović je napomenuo da je sa stavom da je sjednica Savjeta nepotrebna saglasan i premijer, Milo Đukanović. Vujanović nije precizirao kada će sjednica biti sazvana, već samo da će to učiniti onda kada dobije pismo od Vučinića i uskladi termine sa premijerom i predsjednikom Skupštine.

On kaže i da je ostavka Bora Vučinića na mjesto šefa ANB-a lični čin.

"Razgovarao sam sa njim nakon njegove ostavke i Vučinić mi je tada rekao da je održavanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost povodom njegovog povlačenja nepotrebno, te da joj on neće prisustvovati. Ja ću ipak instistirati da gospodin Vučinić dođe na sjednicu", saopštio je Vujanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније