Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 12. 2014. 08:53 >> 09:14
2

MOTO U RADU

Šćekić: Pomirenje i dobri odnosi

Pomirenje i dobri odnosi moto su mog rada, a to je preduslov za sveobuhvatan razvoj i stvaranje boljih uslova za život građana Berana i Crne Gore, rekao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić. Ističe da svaki gradonačelnik treba da sarađuje sa Vladom i svim državnim institucijama i ne vidi šta tu može biti sporno.

"Tako se i opozicioni predsjednik i Vlada moraju ponašati u skladu sa zakonom koji definiše naše obaveze. Za sada možemo reći da je saradnja sa Vladom intenzivirana, uglavom korektna i usmjerena u pravcu rješavanja nagomilanih problema", kazao je Šćekić za Pobjedu.

Dodaje da je jedan od prioritetnih projekata privremena deponija, do dugoročnog rješenja, kvalitetno vodosnabdjevanje grada i eliminisanje nagomilanih problema iz prethodnog perioda.

"Prvenstveno mislim na tešku finansijsku situaciju i zatečeni dug veći od 15 miliona era. Utvrđivanje finansijskog stanja je prioritet koji je sebi postavila nova vlast. Pristupili smo izradi, da tako kažem, sanacionog programa i dinamiku koju smo uspostavili, za sada, realizujemo u okviru planiranog", kazao je Šćekić.

Prvi čovjek Berana navodi još neke od bitnih zadataka nove uprave: "Među prioritetima je i završetak sportske hale, opremanje i stavljanje u rad Univerzitetskog centra, završetak radova na Polikliničkom centru, okončanje radova na Regionalnom biznis centru i Biznis inkubatoru, početak radova na sistemu za prečišćavanju otpadnih voda i kanalizacione mreže, početak radova na programu izgradnje objekata za stanovanje od 90 stambenih jedinica".

Prema Šćekićevim riječima, prekinuto je neracionalno trošenje sredstava i nerealno planiranje.

"Kroz program finansijske konsolidacije, u potpunosti smo eliminisali prethodne pojave nenamjenskog trošenja sredstava i utvrdili dinamiku vraćanja naslijeđenih ogromnih dugova", kazao je predsjednik opštine Berane u razgovoru za Pobjedu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније