Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 12. 2014. 08:19 >> 08:15
2

NIJE SAMO EKONOMIJA

Vujović: Dogovor DPS-SDP ne ide lako

Vidljivo je da vladajuća koalicija veoma teško dolazi do platforme koja bi vodila do konsolidacije odnosa unutar nje, ocijenio je politički analitičar Zlatko Vujović. Smatra da je za očekivati hitan dogovor oko rekonstrukcije Vlade, da bi se izbjegao ulazak "krnje" Vlade u 2015. godinu.

"Ako do toga ne dođe, bio bi to indikator da dvije partije klize u novo sukobljavanje, umjesto u konsolidaciju. Obzirom da nije moguće doći do paket aranžmana odjednom, za očekivati je da se nastavi sa parcijalnim rješavanjem pitanja koja su predmet konsolidacije. Nakon formiranja lokalnih vlasti ostalo je da se privede kraju djelimična programska redefinicija i rekonstrukcija Vlade. Kada je riječ o četvrtom uslovu za konsolidaciju, javnost još nije upoznata da li ima dogovora. Bez dogovora o zajedničkom nastupu na narednim nacionalnim izborima, koji se očekuju za godinu i po, nećemo moći govoriti o konsolidaciji odnosa u koaliciji", rekao je Vujović za Pobjedu.

On smatra da probleme ne treba isključivo vezivati za ekonomska pitanja, iako se u javnosti objašnjava da je najveći problem u odnosima članica vladajuće koalicije u ekonomskoj sferi.

"Svaka rekonstrukcija podrazumijeva cijeli lanac personalnih promjena na ključnim mjestima. Biće zanimljivo šta će se dešavati sa kadrovima vladajućih partija nakon što dvije ključne stranke zamjene neke resore", istakao je Vujović.       

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније