Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 12. 2014. 09:30 >> 09:26

SJUTRA FORMIRANJE GP

Batrićević: Siti nacionalnih podjela

Crnoj Gori je neophodno širenje opozicionog djelovanja u pravcu otklanjanja od nacionalne politike, kazao je portparol Foruma 2010, Boban Batrićević, najavljujući za sjutra promovisanje Građanskog pokreta kao novog subjekta na crnogorskoj političkoj sceni. GF će okupiti, kako je kazao, veći dio Foruma 2010, dijela koji je izašao iz Pozitivne Crne Gore, kao i dijela Pravedne CG.

U intervjuu Radiju Slobodna Evropa, Batrićević je, kao osnivače pokreta, pomenuo koordinatora Foruma 2010 Žarka Rakčevića, bivšeg visokog funkcionera Pozitivne Dritana Abazovića, predsjednika Pravedne Rada Bojovića...

„Neophodno je čitav diskurs usmjeriti prema ekonomskim temama koje su suštinske i koje su toliko bitne da, ukoliko se ne povede računa, Crnoj Gori zaista prijeti bankrot. Postoji dosta finansijskih manipulacija i novih afera, koje izbijaju svaki dan, evo sada i oko auto puta. Neophodno je ukazivati na probleme i na standard crnogorskih građana“, kazao je Batrićević za RSE.

Smatra da su se i sami građani zasitili priča o podjelama na Srbe i Crnogorce, Bošnjake, Albance, Hrvate, Rome.

„Neophodno je da svi zajedno shvatimo da smo svi mi građani Crne Gore i da moramo da povedemo računa o tome kakvo nam je zdravstvo, školstvo, kakvi su nam uslovi za život, a ne da vodimo problematičnu nacionalnu politiku, koja se već dvadeset godina forsira i nameće u prvi plan, kako bi se ekonomski problemi smetli pod tepih. Očekujem da će ovo biti dosta inovativno za Crnu Goru. Nećemo ulaziti u nacionalne rasprave, što su svakako zamke partija na vlasti. Sve ćemo usmjeriti na pitanje standarda crnogorskih građana. Zaista se nadam da su i sami građani umorni od dosadašnjih načina djelovanja, i opozicionih partija i partija na vlasti, te da će imati sluha za to što mi budemo radili“, kazao je Batrićević.

On smatra, kako kaže, da ovo što se desilo u Herceg Novom pokazuje da način političkog djelovanja opozicije mora da bude izmijenjen i da opozicija mora mnogo ozbiljnije da se suprotstavi DPS-u.

„Kada ima ovakvu opoziciju za protivnika, nema problema da održava vlast“, kazao je portparol Foruma 2010.

Smatra da je Miodrag Lekić ključna ličnoist na opozicionoj sceni, ali i da je „žalosno što se opozicija usitnjava i što nije iskorištena šansa koju je donio Lekić“.

„Kada je opozicija rasitnjena i same opozicione partije podijeljene na frakcije, gdje je jedna pro-DPS, a druga pro-opoziciona, teško da će se moći boriti protiv ozbiljnog protivnika, kakav je DPS. Mislim da nama treba objedinjavanje jer samo takav vid okupljanja može da smjeni DPS. Ostalo su sve pucnji u prazno“, zaključio je Batrićević.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније