Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 01. 2013. 19:42 >> 19:55

Prenos skupštine

Vuković: Parlamentarni kanal neko mora da plati

Podgorica, (MINA) - Parlamentarni kanal bi omogućio necenzurisano prenošenje skupštinskih i sjednica odbora, smatraju predstavnici opozicije, dok u vladajućoj koaliciji podržavaju otvaranje tog programa, ali upozoravaju da bi to uslovilo nove troškove koje neko mora da plati.

Poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković kazao je da bi izmještanje prenosa skupštinskih sjednica sa Javnog servisa na parlametarni kanal izazvalo troškove i izdvajanja iz budžeta koje bi morao da plaća parlament.

On je kazao da su svi poslanički klubovi za parlamentarni kanal, ali da ne znaju ko bi to platio.

On je naveo da se u savremenim demokratijama prenose samo interesantne skupštinske rasprave.

"U Holandiji se direktno prenosi dijalog premijera sa šefovima poslaničkih klubova, jer zbog čega bi tome prisustvovali svi poslanici. Šef poslaničkom kluba je u tom slučaju, zadužen da saopštava stavove svoje stranke", rekao je Vuković.

On je ocijenio da ne bi trebalo prenositi komplentne sjednice parlamenta, već samo važne i zanimljive rasprave.

"Koja je zabava i čemu doprinosi to, što prenosimo Skupštinu od dobro jutro do laku noć, kao što je bio slučaj kada smo raspravljali o budžetu", naveo je Vuković.

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović rekao je da je predviđeno da parlamentarni kanal počne sa radom do marta, odnosno do početka proljećnog zasjedanja Skupštine.

"Nadam se da je procijenjeno koliko će koštati rad parlamentarnog kanala, a ključni razlog za njegovo postojanje je taj što bi se rasteretio Javni servis koji prenosi skupštinska zasjedanja", kazao je Damjanović agenciji MINA.

On je naveo da očekuje da skupštinske službe obavljaju neophodne pripreme za početak emitovanja kanala, i da su ostale institucije odradile svoj dio posla.

"Parlamentarni kanal bi omogućio da se sve ono što se kaže na zasjedanjima i skupštinskim Odborima, da do gledalaca dođe bez cenzure, odnosno iskrivljavanja tih informacija u pojedinim medijima", precizirao je Damjanović.

On smatra da je bitno prenošenje sjednica skupštinksih Odbora koje bi taj kanal omogućio, jer se, kako je kazao, na tim radnim tijelima kaže mnogo više nego na plenumu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније