Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 01. 2015. 17:28 >> 17:28
1

SPOR OKO ROTACIJE POSLANIKA

Đeka pozvao Đeljošaja: Podnesi ostavku

Demokratska partija (DP) Fatmira Đeke pozvala je danas poslanika Nika Đeljošaja da podnese ostavku na tu funkciju. Kako se navodi u saopštenju, ova albanska nacionalna stranka, kao glavni nosilac predizborne „Albanske koalicije“, odlučna je da se u potpunosti realizuje potpisani sporazum sa Albanskom alternativom (AA) Đerđa Camaja i Demokratskim savezom u Crnoj Gori (DS u CG) Mehmeta Bardhija.

Albanska alternativa uskoro će se izjasniti o pozivima na preraspodjelu skupštinskih mandata u okviru Albanske koalicije, najavio je nedavno poslanik AA, Nik Đeljošaj, navodeći da su do sada ispoštovali sve članove sporazuma. Čelnik Demokratskog saveza (DS) Mehmet Bardhi ranije je kazao da Đeljošaj koristi njegovo poslaničko mjesto, jer mu je krajnji rok za podnošenje ostavke, u skladu sa koalicionim sporazumom, bio 6. novembar prošle godine.

„Uvjereni smo da se samo na taj način može osnažiti naš savez, povjerenje među nama i onih koji su nam dali glasove“, ističu iz DP i dodaju da posljednje izjave Nika Đeljošaja, odnosno Albanske alternative, nijesu u skladu sa političkim dogovorom te koalicije iz septembra 2012. godine.

U DP kažu da su, povodom problema u vezi sa rotacijom poslanika, imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima AA na kojima je insistirano da se poštuje sporazum, koji, kako se ocjenjuje, ne ostavlja prostor za pogrešne interpretacije.

„Već dva mjeseca taj dogovor gazi AA pa još jednom pozivamo njenog predstavnika da podnese ostavku i prepusti to mjesto kandidatu DS u CG“, navodi se u saopštenju DP i poručuje da će uskoro biti održana sjednica Glavnog odbora te partije na kojoj će se donijeti odluke oko ovog pitanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније