Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 04. 2013. 13:03 >> 13:07
6

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Siništaj pozvao Albance da ne glasaju

Građanska inicijativa pozvala je Albance da, zaokruživanjem oba kandidata na predsjedničkim izborima ili na neki drugi način, ponište glasački listić.

 

 

Građanska inicijativa smatra da ni Filip Vujanović ni Miodrag Lekić ne zaslužuju povjerenje Albanaca.

,,Zaokružavajući oba kandidata ili na neki drugi način činjeći glasački listić nevažećim, dokazujemo naš revolt u odnosu na nepoštovanje naših legitimnih zahtjeva i istovremeno izbjegavamo mogućnost manipulacije našeg glasa”, navodi se u saopštenju poslanika Građanske inicijative, Vaselja Siništaja, dostavljenog agenciji MINA.

Siništaj smatra da nijedan od predsjedničkih kandidata ne zaslužuje glas Albanaca.

“Živimo i djelujemo u državi Crnoj Gori više od 100 godina, ali još nijesmo imali jednaku šansu, mogućnost, ali ni jednakost sa drugim narodima”, rekao je Siništaj, dodajući da je Malesija i nakon 20 godina i dalje bez obećane opštine.

Albanci su, dodaje i dalje diskriminisani i nezaposleni.

,,Iseljavani, sa montiranim sudskim procesima, sa diskriminatorskim zakonskim odredbama potpisanih i objavljenih od presjednika države, sa sumnjivim privatizacionim procesima kojima nam se oduzimaju bratsvenička imanja, dok se drugima vraćaju imanja, naša postaju državna”, naveo je Siništaj.

On je ocijenio da se od ove vlasti, prema dnevnim potrebama projektuju, a nažalost i realizuju, incidenti koji se kod Albanaca nikada nijesu desili.

“Presjednički kandidat, sa položaja koje obavlja, uslovljava Kosovo sa priznavanjem prava crnogorske manjine, a zaboravlja osnovna ljudska i građanska prava za oko 40 hiljada Albanaca u Crnoj Gori. Ovo su samo neki razlozi da presjednički kandidat Demokratske partije socijalista ne zaslužuje povjerenje Albanaca”, rekao je Siništaj.

S druge strane, smatra, ni opozicija do danas nije digla glas, a ni ruku za zaštitu prava Albanaca, čak ni za ona prava koja su, kako je dodao, uživali u zajednici Srbija i Crna Gora.

To su, naveo je Siništaj, samo neki razlozi koji su ih opredijeljili da pozovu sunarodnike sa biračkim pravom u Crnoj Gori, koji dijele njihov stav, da nacionalne interese ne zamijene i ne prodaju za položaje i dnevno političke funkcije.

,,Nego u nedjelju 7. aprila izlađimo na izbore i pokažimo vlastima i drugima da Albanci nijesu zadovoljni sa položajem u državi u kojoj živimo'', poručio je Siništaj.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније