Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 01. 2015. 18:02 >> 00:20
13

SEKULIĆ O PROTESTU

DF i SNP pokazali pravo lice

Današnji protest zbog posjete kosovskog vicepremijera Hašima Tačija, osim uobičajene uzaludnosti, još jednom razobličio politiku i djelovanje Demokratskog fronta i SNP-a, poručio je poslanik DPS-a Predrag Sekulić, istakavši da njihovim liderima nije smetao govor mržnje i ratnohuškačka reotrika.

"Andriji Mandiću, Srđanu Miliću, Milanu Kneževiću i ostalima iz njihovih partija koji su bili na protestu, ni jednog trenutka nije zasmetalo što se skandira „Ubij Šiptara“ i što se poziva na novi rat", naglasio je Sekulić, saopšteno je iz DPS-a.

On smatra da učešće lidera DF-a i SNP-a na današnjem protestu i "njihova prećutna saglasnost sa pozivima na ubijanje i ratovanje", jasno govori da se nikada nijesu odrekli svojih izvornih političkh ciljeva.

"Koliko god se zaklanjali iza svojih navodnih „evropskih vrijednosti“, njihova istinska i suštinska politika viđena je danas. Osim što po Crnoj Gori barjače obračunima sa susjednim državama i njihovim zvaničnicima, ove navodne „proevropske demokrate“ opasno manipulišu i zloupotrebljavaju emocije nevoljnika koji su spas pronašli u ovoj zemlji", istakao je Sekulić.

On je poručio da građani neće nasjesti.

"Crnogorski građani su odavno prepoznali njihove opasne namjere i ksenofobičnu politiku i nema načina da ih bilo ko od današnjih "jurišnika" prevari proevropskom retorikom", kazao je Sekulić.

On smatra da su jedino uspjeli da zavedu zanemarljiv broj predstavnika Brisela u Crnoj Gori, koji im je, kako je kazao, zdušno pomagao da se predstave kao moguća alternativa na crnogorskom integracionom putu.

"Valjda je i gospodinu Mitji Drobniču danas sve jasno", zaključio je Sekulić.

Podsjetimo, današnji protest zbog Tačijevog dolaska protekao je bez većih incidenata, ali ne i bez govora mržnje. Okupljeni su uzvikivali "Ubij Šiptara" i "Kosovo je srce Srbije"; nosili su transparente "Zona sumraka u vili Gorica", "Ne zna Tači s kim se kači", "Kome je Tači mio, u kući mu bio", kao i fotografije kidnapovanih i ubijenih civila od 1998. do 2000. godine.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније