Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 04. 2013. 19:19 >> 08:22
17

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Referendum u Tuzima do kraja septembra

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović, kazao je večeras da će referendum u Tuzima biti održan do kraja seprembra ove godine i da će samo građani Malesije odlučiti u kakvom obliku opštine žele da žive.

Na predizbornoj tribini u Tuzima, podršku Vujanoviću dali su predstavnici Bošnjačke stranke i Demokratske unije Albanaca.

Vujanović je istakao da je u Malesiji, kroz istoriju, suživot čuvao život.

„Moj protivkandidat je rekao da uvažava manjine, ali ne trguje sa manjinama. Time je uvrijedio i Crnu Goru i manjine. Mi nikada nijesmo trgovali manjinama, već smo uvijek bili zajedno jer smo se međusobno poštovali“, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a istakao je da je budućnost Malesije - budućnost boljeg života.

„U narednom mandatu ću se tome posvetiti kao i tome da se u Malesiji živi bolje i ugodnije“, kazao je Vujanović.

 On je rekao da je uvijek imao podršku manjina i njihovih partija.

 „To je dokaz da smo vodili politiku koja pripada svima, jer je Crna Gora kuća svih“, naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, Albanci u Crnoj Gori su stub dobrosusjedskih odnosa zvanične Podgorice i Tirane.

Vujanović je obećao da će se u Malesiji, i u cijeloj Crnoj Gori bolje živjeti, i da će 7. aprila pobijediti na izborima.

 

Vujanović u Zeti: Nema prave države, ako nije građanska


Borio sam se za suverenu, dostojanstvenu, ponosnu državu, za njen ekonomski razvoj, za dobre odnose sa susjedima, sa Srbijom posebno. Borio sam se da se ne dijelimo, da se mirimo. Nema prave države, ako nije građanska. Za takvu Crnu Goru boriću se i u narednom mandatu, večerašnje su poruke predsjedničkog kandidata DPS-a Filipa Vujanovića na predizbornoj tribini u Golubovcima.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša za Vujanovića je kazao „da je bezgranično fleksibilan i tolerantan i spreman da provede sate i sate, dane i dane dok se ne nađe najbolje rješenje“.

„Vujanović je čovjek iz naroda, obrazovan i profesionalan, čovjek koji je svojim radom zaslužio povjerenje naše partije da mu povjerimo još jedan mandat. Vujanović je državnik koji bez pratnje korača svojom zemljom, jer ga narod tako doživljava“, rekao je Mugoša.

Mugoša se osvrnuo i na protivkandidata Miodraga Lekića, pa je, aludirajući na zahtjev Lekićevog štaba RTCG „da predsjednički kandidati sjede tokom TV duela“, Mugoša kazao da su mogli „tražiti i pomoć u slučaju da predsjednički kanidat padne“.

"Treba nam očuvan predsjednik koji će ovu državu da vodi. Vujanović je takav čovjek", kazao je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније