Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2015. 07:55   >>  13:28 22

GRIGORIJE TVRDI

Ne miješam se u pitanje Sutorine

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije demantovao je medijske navode o tome da je inicirao međunarodnu arbitražu oko Sutorine.

 

On je za Televiziju Boka rekao kako već dvije-tri godine ne daje nikakve izjave, a da to, kako je istakao, pogotovo ne bi nikad učinio "za neku televiziju kao što je BN" iz Bijeljine.

"Ili neku drugu, pogotovo se u ovom trenutku ne bih miješao u tu situaciju oko Sutorine kad vidim da različiti stavovi dolaze iz Banja Luke, koja je u tom pogledu ravnodušna, i Sarajeva, koje vrlo vatreno zastupa podsticanje tog pitanja. U tom kontekstu, nemam nikakvu namjeru da se u to miješam”, kazao je Grigorije.

On je pojasnio da je o teritoriji Sutorine posljednji put govorio prije desetak godina.

"U nekom sasvim drugom smislu. U tom smislu da bi Hercegovina trebalo da ima neku vrstu izlaska na more, jer je to sasvim prirodno i svuda na svijetu se na to pazi, ne govoreći o političkim granicama”, rekao je vladika, i dodao da nije sporna njegova podrška političkim promjenama u Herceg Novom.

Sa druge strane, iz Udruženja građana Izbor reagovali su na sve učestalije medijske natpise o navodnom djelovanju Grigorija, a u vezi sa teritorijom Sutorine u Herceg Novom.

“Povodom najnovije dezinformacije koja je iskljčivo uperena protiv interesa Crne Gore i Vlade Crne Gore, a odnosi se na Vladiku Grigorija koga vežu za mene lično i udruženje građana Izbor, odgovorno tvrdim da vladika Grigorije sa tim izjavama nema ništa. Što se tiče Izbora, mi smo grupa građana koja se bori da se granice brišu, a ne pomjeraju. I Izbor tvrdo stoji iza pozicije da je teritorija Crne Gore nedjeljiva”, kazao je iz Izbora Dušan Radović Krušo.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније