Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2015. 14:48 >> 14:43
2

REAGOVANJE

DPS: Lekić nikako da se oporavi od poraza

Iznajmljeni lider Demokratskog fronta nikako da se oporavi od poraza koji mu je nanio Filip Vujanović na predsjedničkim izborima, čije je rezultate je priznao čitav demokratski svijet, konstatovali su danas iz Demokratske partije socijalista, reagujući na jučerašnje ocjene Miodraga Lekića, po kojima je Crna Gora u očiglednom procesu dramatičnog osiromašenja poniženih građana, gotovo bankrota zemlje, kriminala i korupcije, rasprodaje posljednjih nacionalnih resursa.

Lekić je, reagujući na prethodne ocjene koje je iznio crnogorski predsjednik Filip Vujanović, kazao kako on ne vrijeđa Vujanovića „rijetkim podsjećanjem na krađu građana ove zemlje tokom predsjedničkih izbora, niti ga vrijeđa zbog ukazivanja na njegov poslušnički status u političkom životu zemlje čime kompromituje instituciju predsjednika države, princip podjele vlasti, i tako postaje saučesnik u očiglednom procesu dramatičnog osiromašenja poniženih građana, gotovo bankrota zemlje, kriminala i korupcije, rasprodaje posljednjih nacionalnih resursa“.

Iz DPS-a ocjenjuju da, iako je Lekić prethodno gubio od Đukanovića na parlamentarnim i kasnije od Stijepovića na lokalnim izborima, izgleda da je poraz od Vujanovića ostavio na njega ozbiljne političke i druge posljedice.

„Svima u Frontu je sada jasno da su sa iznajmljenim kandidatom na čelu daleko od šansi da ugroze političku dominaciju vladajućih partija. I kada je u sedmoj deceniji života unajmljen da se vrati u Crnu Goru, već je bio prilično politički potrošen zbog aktivnosti koje je vodio protiv obnove državne nezavisnosti. Serijom poraza i neprincipijelnom politikom izgubio je i minimum korisnog političkog dejstva, zato će uskoro biti izguran i iz Fronta“, navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji su sigurni da Lekićeva konstatacija da je Crna Gora pred bankrotom govori „ili o površnosti ili zlonamjernosti rent-a lidera. Država koja počinje da gradi auto-put, podmorski energetski kabl, Porto Novi, Porto Montenegro i brojne druge milionske projekte, zemlja je šansi i perspektive, nikako ponora. Zabrinjavajuće je da lider opozicije, samo zbog toga što ga građani nijesu htjeli ni za premijera, ni za predsjednika, niti za gradonačelnika Glavnog grada, svoju državu koja je na vratima na EU i NATO, naziva nedemokrtaskom. Manji je problem što ne govori istinu, već što tako neodmjerenim izjavama usložnjava naše integracione procese. Zato nema razloga da se ljuti što sta ga građani neće i što često kažemo da nije opozicija u Crnoj Gori, već opozicija Crnoj Gori. Sve relevatne međunarodne adrese pozivitno ocjenjuju integracione iskorake naše države, dok izborne procese kategorišu kao demokratske i fer, samo to vječiti gubitnici ne vide“, navode iz DPS-a i podsjećaju da su se, čak i kada su na referendumu imali 10 odsto startne prednosti, žalili na pravila.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније