Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2015. 08:05 >> 08:22
1

PITANJE SUTORINE

Čubrilović: Teško mijenjati granice

Parlament Republike Srpske (RS) neće raspravljati o pitanju Sutorine na sjednicama koje su zakazane za februar, jer za pitanja državne granice nema ustavne nadležnosti, rekao je predsjednik tog organa Nedeljko Čubrilović.

On je to kazao reagujući na inicijativu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH) Mladena Bosića i lidera Srpske demokratske stranke, koja predviđa izjašnjenje parlamenta o tom pitanju.

„Kao što je poznato, Narodna skupština RS nema nadležnosti u vezi granične linije. Ovaj problem treba se naći pred institucijama koje mogu da odlučujuo tome“, rekao je Čubrilović u izjavi koja je objavljena na zvaničnom sajtu parlamenta RS, prenosi Pobjeda.

On je dodao da je međunarodne granice jako teško mijenjati jer je Crna Gora međunarodno priznata država u postojećim granicama, dodajući da se radio o važnom političkom pitanju i sa stanovišta RS.

„Ipak, bilo bi jako teško mijenjati međudržavne granice, s obzirom na to da je Crna Gora međunarodno priznata u ovom graničnom okviru“, ocijenio je Čubrilović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније