Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2015. 08:35 >> 08:30
3

KAMEN NA AMBASADU

Miljanić: Nema mjesta panici

Nema razloga za paniku zbog kamenovanja crnogorske ambasade u Prištini, kazao je otpravnik poslova u tom diplomatskom predstavništvu Radovan Miljanić, dodajući da će se situacija smiriti i odnosi dvije države ostati dobri.


Crnogorska ambasada u Prištini kamenovana je u subotu, kada je razbijen prozor na zgradi a niko nije povređen.

Miljanić je u izjavi Pobjedi naglasio da su u ambasadi zadovoljni odnosom policije i kosovske Vlade povodom incidenta.

“Odmah po incidentu policija je došla, obavila uviđaj, vještačenje i forenziku. Ubrzo je uslijedilo izvinjenje i žaljenje od zamjenika šefa kosovske diplomatije Petrita Selimija, koji me zamolio da primim izvinjenje i od šefa diplomatije Hašima Tačija”, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, politička situacija na Kosovu jeste napeta, a situacija u Prištini “naelektrisana”, ali je, kako je naveo, ubijeđen da novih protesta neće biti.

Miljanić, kako se navodi, nije želio da komentariše da li je namjerno gađana baš crnogorska ambsada ili je to bio slučajni incident.

“Kako pretpostavlja kosovska policija, u ranim večernjim satima nepoznato lice je sa ulice kamenom razbilo prozor nacrnogorskoj ambasadi u Prištini. To je staklena zgrada i samo je gađan taj jedan prozor”, podsjetio je Miljanić, dodajući da je većina demonstranata poslije protesta otišla kući, a da je 200 huligana pravilo problem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније