Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

26. 01. 2015. 15:33 >> 15:28
1

PZP

Traže istragu zbog kredita za autoput

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević pozvao je Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) da otvori istragu protiv premijera Mila Đukanovića i ostalih funkcionera, koji su, kako smatra Medojević, oštetili budžet 105 miliona eura, sklapajući ugovor o kreditu za autoput u američkim dolarima.

On je ocijenio da bi VDT morao da, u skladu sa ovlašćenjima, zaštiti interes države i stavi van snage ugovor o kreditu koji može dovesti zemlju do bankrota i kašnjenja ili prestanka isplata plata u javnom sektoru i penzija.

“Cijena može biti još veća, ako se zna da je Evropska centralna banka (ECB) odlučila da odštampa 1,2 biliona eura kojim će se, uglavnom otkupljivati privatni dugovi, to jest loše aktive banaka, što će sigurno dovesti do još većeg pada kursa eura u odnosu na američki dolar”, naveo je Medojević u saopštenju.

Prema njegovim riječima, za samo dva mjeseca kineski kredit košta 105 miliona eura više.

“Siguran sam da su svoju korupciju ugovorili u američkim dolarima i da će imati dobit od katastrofe u koju guraju zemlju. Ni lopata nije zakopana, a mi već kraći za 105 miliona eura. Koliko je to novih radnih mjesta, kredita za nezaposlene, škola, bolnica, stipendija za najbolje đake i student i kredita za poljoprivredne proizvođače?”, pitao je Medojević.

PzP, kako je rekao, uporno upozorava da svaki dan te Vlade skupo košta građane i državu, a sada već i njihove unuke.

“Zato je politika PzP-a o prelaznoj Vladi i protestima jedini efikasan odgovor na propast i razaranje države, prodaju djelove teritorije i izdaju u koju nas uvodi aktuelni režim”, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније