Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2015. 20:48 >> 20:45

ANEKS SPORAZUMA DPS-SDP

Milošević: Pitanje dana kad će biti potpis

Pregovori o aneksu sporazuma između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije u završnoj su fazi i samo je pitanje dana kada će, potpisom, biti stavljena tačka, kazao je, za Dnevnik RTCG, politički direktor DPS-a Tarzan Milošević. On vjeruje da postoji prostor i za dogovor o dva sporna pitanja, načinu realizacije projekata Dubovica i Sveti Stefan.

Što se tiče pravnog dijela sporazuma koji se odnosi na put Crne Gore ka EU i NATO, tu nema nikakvih razlika, kazao je Milošević. Što se tiče ekonomskog dijela, dogovorili smo se oko autoputa, načina privatizacije aerodroma, oko dijela vezanog za Elektroprivredu, odnosno izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima. Ostalo je da se dogovorimo o Dubovici i Svetom Stefanu, kaže politički direktor većeg koalicionog partnera.

“Sporan je možda način realizacije ova dva projekta. Formirali smo ekipe koje rade na usaglašavanju. Siguran sam da postoji prostor za dogovor na koji način će se oni realizovati”, kaže Milošević.

Što se medija tiče, a posebno Javnog servisa, Milošević podsjeća da su mediji nezavisni.

“Što se tiče Javnog servisa, ambicija DPS-a, a siguran sam i SDP-a, nije da uređuje medije. Izbor Savjeta je u ingerenciji parlamenta, a Savjet bira rukovodstvo Javnog servisa, tako da bi to prepustili tom tijelu”, kaže Milošević.

Iako je nezahvalno govoriti o samom datumu potpisivanja sporazuma, Milošević, ipak, misli da je samo pitanje dana kad će se staviti potpisi na aneks sporazuma i tako staviti tačka. 

Ivana Šebek, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније