Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 01. 2015. 22:34 >> 22:29

SAVJET EVROPE

Ukinuta monitoring misija u CG

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope, ukinula je danas, na završnom plenarnom zasjedanju u Strazburu, Monitoring misiju u Crnoj Gori, kako bi započeli post-monitoring dijalog u svjetlu napretka naše zemlje od 2012. godine.

Kako se navodi na oficijelnom sajtu SE, na osnovu izvještaja izvjestioca za Crnu Goru Kima Sasija i koizvjestioca Terija Lejdena, parlamentarci su naglasili odličnu saradnju Crne Gore sa institucijama Savjeta Evrope, posebno Venecijanskom komisijom, kao i njen trud u procesu evropskih integracija.

Posebno je Parlamentarna Skupština SE pozdravila korake koje Crna Gora čini u borbi protiv diskriminacije, kao i u integraciji raseljenih.

Kako se navodi u Rezoluciji, Crna Gora će biti vraćena u proces monitoringa, ukoliko do kraja 2017. ne završi reforme, posebno u oblasti izbornog procesa, nezavisnosti sudstva, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i napretka u slobodi medija.   

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније