Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

29. 01. 2015. 20:01   >>  19:57 3

MIODRAG LEKIĆ

O protestima tek kad 'sazru' uslovi

Lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić, poručio je da je u ovom trenutku koncentrisan na inicijativu o formiranju prelazne vlade, navodeći da će o najavljenim protestima biti riječi tek kada se napravi reorganizacija koja će garantovati da će oni biti uspješni.

On je, gostujući u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da je u toku snaženje Građanskog kluba u okviru Fronta, čiji bi koordinator trebalo da bude izabran ubrzo.

Upitan kada će otkriti da li mu je pošlo za rukom da harmonizuje djelovanje tog političkog saveza ili da krene svojim putem, Lekić je odgovorio da će "Front biti ili funkcionalan ili ga neće biti sa mnom, ali ovo nije nikome prijetnja".

Komentarišući izjavu lidera Nove, Andrije Mandića, koji je kazao da Front ima obavezu da izvede ljude na ulicu i organizuje proteste ukoliko ne dođe do ugovora oko prelazne vlade, Lekić je kazao da "tog zaključka nema i protesti nijesu svojina Fronta".

"On je rekao svoj stav. On (Mandić) nije bio precizan. Naša tema je kao jaka inicijativa koja je prihvaćena od opozicije, privremena vlada, a o protestima će biti riječi kada za to bude došlo vrijeme, kada budu zreli uslovi, kada se napravi jedna reorganizacija koja će garantovati da će oni biti uspješni", rekao je Lekić.

Upitan da li je tačno da se ovih dana aktivno radi na afirmaciji građanskog kluba u okviru saveza, on je kazao da on treba da postoji i da se snaži, jer je važan resurs Fornta.

Upitan ko će biti njegov kooordinator, Lekić je rekao da se to još ne zna, ali da će se možda odrediti na večerašnjoj sjednici DF-a.

Upitan da li kroz afirmaciju građanskog pokreta pokušava da izgradi autonoman politički subjekt u okviru Fronta, da čijem bi čelu bio, on je odgovorio da "ne prvi nikakvu odstupnicu".

»Ja ću nastaviti iskreno da se borim i da se gradi DF, kao ozbiljna i kredibilna alternativa. Imamo dosta da radimo kako bi to još više postali, tako da je to moj pravac. A budem li ja donio neku odluku druge vrste, sjutradan poslije, hipotetički gledano, izlaska iz Fronta, ja sam potpuno sam, a šta će biti preksjutra, ne znam« kazao je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније