Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 04. 2013. 18:32 >> 19:25
1

NVU "DA ZAŽIVI GRAD"

Pljevlja: Zloupotrebe u zapošljavanju

U pljevaljskoj lokalnoj upravi, od decembra,po političkom i nepotističkom kriteriju, u javnim preduzećima i ustanovama, upošljeno preko trista ljudi - ističu u NVU "Da zaživi grad"

 

Ukazujući na zloupotrebu državnih resursa na lokalnom nivou, pljevaljsko Nevladino udruženje „Da zaživi grad“ nakon višemjesečnog istraživanja ukazuje da je  „od decembra u lokalnoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama zabilježena najveća diskriminacija prilikom zapošljavanja po svim osnovama, a sve uz evidentno političko i nepotističko zapošljavanje preko 300 ljudi, rođaka, kumova, sinova i kćeri, supruga i, naravno, penzionisanih drugova i prijatelja lokalnih javnih funkcionera i šefova. Tačnije, u decembru su zaposlene 62 osobe, u januaru se brojka uvećava na 84, u februaru 62, a u finišu kampanje se taj broj udvostručuje. Kada su u pitanju javna preduzeća, koja umjesto da vode brigu o ovom gradu, gdje smo došli u situaciju da nemamo pitku vodu, da nam čistarina košta više od potrošnje osnovnih životnih potreba, putevi su u stanju kao da se lava spustila sa Ljubišnje, komunalne usluge kao da živimo u najvećoj svjetskoj metropoli, svakog mjeseca se upošljavaju stotine srodnika na po mjesec, dva.“

U saopštenju NVU „Da zaživi grad se dalje navodi: „Zapošljavanje se svodi na ubiranje glasova za predstojeću kampanju, a grad izumire i to, nažalost, „s ponosom“ potvrđuju lokalni funkcioneri kojima je samo bitno da pobijedi njihova politička opcija, a Pljevlja su, zaista, slobodno možemo reći, dovedena u nezavidno stanje njihovim neradom i nebrigom.

Poštovani sugrađani, ne smijemo dozvoliti da ovakva lokalna vlast i dalje narušava naša Pljevlja, diskriminišući naše i stare i mlade, već treba svi zajedno da pozovemo nadležne institucije da spriječe zloupotrebu državnih resursa na loklanom nivou.

Naime, sa željom da što bolje afirmišemo Pljevlja, koja su godinama unazad, a slobodno možemo reći i vijekovima, prepoznatljiva po bogatoj kulturnoj baštini, sportskim dešavanjima, čaršiji i vedrom duhu, danas se suočavamo sa situacijom da od popisa do popisa imamo sve manje stanovnika, da je grad i gradsko jezgro dovedeno na rub propasti, da ne možemo normalno hodati gradskim ulicama, a da ne pominjemo vožnju istim, da se ništa ne gradi i ne radi na spasavanju našeg grada. 

Naše udruženje će se u narednom periodu zalagati za sve to, a iskreno očekujemo i Vašu podršku, da nam pomognete u našem daljem radu, u realizaciji projekata od važnosti za naša Pljevlja, ali i u ukazivanju na zloupotrebe na lokalnom nivou zbog kojih trpe svi građani Pljevalja. Tim putem ćemo svi zajedno omogućiti da zaživi grad, da zažive naša Pljevlja“- kaže se na kraju saopštenja za javnost NVU „Da zaživi grad“ iz Pljevalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније