Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 04. 2013. 20:01 >> 20:03
3

NEZADOVOLJAN KANDIDATIMA

Bardhi: Naši članovi i simpatizeri neka sami odluče

Demokratski savez u Crnoj Gori prepustiće svojim članovima i simpatizerima da sami odluče da li će i kog kandidata podržati na predsjedničkim izborima, saopšteno je danas iz te stranke.

„Oba kandidata su malo ili nimalo, i uglavnom uopšteno, govorili o nacionalnim, državnim, ekonomskim i drugim važnim pitanjima, naročito o onima koja se tiču manjina“, ocijenio je predsjednik DS-a Mehmet Bardhi.

Da li zbog 'opreza' prema manjinama da ne obećavaju mnogo, ili zbog kontinuiteta stare politike i starih projekata, to je u ovom trenutku manje važno, ali to pokazuje nespremnost da će se ozbilno zalagati za promjene, smatra Bardhi.

On je kazao da prvi kandidat, vrsni pravnik, advokat, ministar i predsjednik republike i države, ne samo tokom 20-godišnje vladavine, nego čak ni u predizbornoj kampanji nije uvjerio DS da treba da pozove svoje birače da ga podrže.

To, kako je pojasnio, nije uradio ni drugi kandidat, iako vrsni intelektualac i diplomata, kojeg podržava heterogena, a u mnogim slučajevima i antialbanska opozicija.

Tako da, nakon svega i širokih konsultacija, ostavljamo članovima i simpatizeri DS-a neka sami odlučuju, imajući u obzir dosadašnje realizovano i nerealizovano, poručio je Bardhi. 

On je podsjetio da DS, nakon raspisivanja predsjedničkih izbora, iako je koalicioni partner Albanske parlamentarne koalicije, nije bio pozvan na konsultacije kod predsjednika države.

Saopštili smo da je za DS, odnosno za Albance u Crnoj Gori, veoma bitno da oni koji se budu kandidovali, ako žele da imaju podršku Albanaca, moraju da saopšte javnosti, biračima i svim građanima, a i međunarodnim instancama, svoj program, za šta će se zalagati ako budu izabrani i koji su njihovi prioriteti u obezbjeđivanju slobode, odnos prema manjinskim narodima, konkretno prema albanskom pitanju, naveo je Bradhi.

On je u saopštenju naveo niz pitanja koja se tiču albanskog naroda u Crnoj Gori, o kojima se, kako je naveo, predsjednički kandidati nijesu izjašnjavali, ili su to radili uopšteno.

Zašto se Vujanović nije postarao za oživotvorenje realnosti, a i Ustavnih jasnih odredaba sa visokih pozicija koje je stalno pokrio?! Zar su tako brzo zaboravili presudnu podršku na Referendumu, pitaju se u DS.

Bardhi je poručio Albancima da je došlo vrijeme da misle svojom glavom.

Vrijeme je da mislimo svojom glavom, a kandidat koji bude pobijedio neka ne zaboravi da su Albanci autohtoni, u svojoj zemlji, naglasio je Bardhi.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније