Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 01. 2015. 08:29 >> 08:24
1

AMBASADOR BIH

Latinović nije pozvan na konsultacije

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine (BiH) demantovalo je medijske informacije da je ambasador te države Đorđe Latinović zadržan na konsultacije u Sarajevu zbog odluke Crne Gore da odloži imenovanje svog diplomatskog predstavnika.



"Predsjedništvo BiH nije razmatralo povlačenje niti poziv na konsultacije ambasadora BiH u Crnoj Gori. Ukoliko i kada Predsjedništvo BiH bude raspravljalo na ovu temu, blagovremeno ćemo vas obavijestiti", navodi se u saopštenju trojice članova Predsjedništva BiH dostavljenom Pobjedi.

Do odlaganja očekivane odluke Sarajeva o pozivu na konsultacije ambasadora Latinovića došlo je, kako se navodi, zbog snažnog pritiska dvojice članova Predsjedništva iz redova srpskog i hrvatskog naroda Mladena Ivanića i Dragana Čovića na bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića koji je insistirao na povlačenju ambasadora.

Da Izetbegovic popusti i za sada eksplicitno ne traži povlačenje ambasadora iz Crne Gore je, pored pritiska Ivanića i Čovica, uticala i zajednička izjava Predsjedništva BiH o evropskoj opredijeljenosti i reformama koju je u četvrtak usvojilo Predsjedništvo.

Predlogom teksta zajedničke izjave, koji je usvojen na inicijativu Njemačke, prihvataju se zaključci Savjeta za spoljne poslove Evropske unije, a izjava je proslijeđena liderima
parlamentarnih političkih partija u BiH.

Izvor Pobjede iz Predsjedništva BiH je kazao da povlačenje Latinovića istovremeno sa usvajanjem zajedničke izjave o evropskoj opredijeljenosti BiH ne bi bio dobar korak za evropske integracije BiH.

"Vjerujemo da će u narednom periodu i ova situacija biti riješena u interesu dvije države", zaključio je taj izvor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније