Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 01. 2015. 08:38   >>  10:39 24

U DRŽAVNOJ UPRAVI

Srba 7.3%, Bošnjaka 4.89%

Istraživanje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pokazalo je da je u javnim službama, organima državne i lokalne samouprave zaposleno 82,11 odsto Crnogoraca, 7,30 odsto Srba, 4,89 odsto Bošnjaka, 2,19 procenata Muslimana, 1,2 odsto Albanaca, 0,4 procenata Hrvata i 0,03 odsto Roma.

 

Podaci Ministarstva pokazali su da se 1,41 odsto nije izjasnilo o nacionalnoj pripadnosti. Komentarišući rezultate, funkcioner Nove Budimir Aleksić kazao je za Dan da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani kako bi bili primorani da se izjašnjavaju kao Crnogorci, što će rezultirati njihovom asimilacijom.

Genci Nimanbegu, u ime albanskih partija, smatra da su podaci Ministarstva alarmantan poziv da se što prije počne s poštovanjem Ustavom zagarantovanih prava.

On je rekao da godinama ukazuju da se zapošljavanje ne vrši u skladu sa nacionalnom zatstupljenošču stanovništva.

Šef Kluba poslanika Bošnjačke sranke, Almer Kalač, rekao je da niko ne traži nešto na poklon.

"Pogotovo ne Bošnjaci. Jednostavno, svakom treba dati pravo koje mu pripada, ali to ne smije biti na štetu drugih. Niko ne treba da radi poslove za koje nije stručan, već ljude treba rasporediti na one pozicije na kojima mogu ostvariti vidljive rezultate“, naglasio je Kalač. 

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније