Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 04. 2013. 23:37   >>  23:43 8

ZAVRŠNA KONVENCIJA

Lekić: Bolja budućnost od 7.aprila

Crna Gora će od 7. aprila imati viziju jasne budućnosti a promjene u državi, zasnovane na slobodi, pravim vrijednostima i jednakosti počeće pobjedom nezavisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, poručeno je sa njegove završne tribine u Baru.

 

Lekić je kazao da je u prethodnom periodu dosta boravio širom Crne Gore i da je, kako je rekao, svuda ista priča. 


„Svi su nezadovoljni, svuda su zatvorene fabrike, svima je oduzeto pravo na rad, narod ponižen i svi se žale na težak život“, rekao je Lekić.

On je kazao da mu je jedan Bjelopoljac tokom kampanje kazao da im ne nudi novi, izvanredan život, već normalan.

„I to je ključna riječ- normalan život. Boriću se za to i biću autonoman i samostalan predsjednik. Neću imati šefa i boriću se za princip promjenljivosti vlasti“, poručio je Lekić.

On je naveo da je afera Snimak materijalnim dokazima pokazala da u državi vlada korupcija i da je takav događaj prošao bez odgovora u Crnoj Gori ali, kako smatra, neće proći bez odgovora u Evropskoj uniji.

Prema riječima Lekića, promjena 7. aprila biće prvi stepenik ka mnogim drugim promjenama.

Njegova misija je, kako je rekao, da doprinese pravnoj državi, primjenljivosti vlasti i da priprema da neko nakon njega dođe na to mjesto, a da budućnost pripadne mladima.

„Boriću se i poštovaću Ustav. Imaću jasan stav prema otvorenim pitanjima, a trudiću se da Crna Gora ima viziju koja će biti zasnova na vrijednostima“, kazao je Lekić.

On je dodao i da nema ciljne grupe, kao njegov protiv kandidat, Filip Vujanović.

„Meni su svi građani isti. Želim pomirenje u Crnoj Gori. Imam viziju i želim novu stranicu da otvorim, na pravim vrijednostima“, zaključio je Lekić.

 

 

Poslanik Demokratskog fronta, Predrag Bulatović, je rekao da istraživanja koje je DF sproveo pokazuju da Lekić pobjeđuje ukoliko izlaznost bude veća od 70 odsto.

„Ubijeđeni smo da će Lekić pobijediti. To je pošten čovjek koji podržava istinsku Crnu Goru, bez podjela. To je kandidat ujedinjene opozicije i onaj koji je objedinio različitosti“, naveo je Bulatović.

On je podržao izbor Socijaldemokratske partije koja nije podržala Vujanovića.

„Prvi put na nekim izborima, vlast je nejedinstvena. SDP o kojem, u ideološkom smislu nemam nikakvo mišljenje, je ispravno postupila“, naveo je Bulatović.

On je podsjetio na riječi predsjednika SDP-a, Ranka Krivokapića, koji je kazao da eventualnom pobjedom Lekića neće biti destabilizovana Crna Gora i da je to demokratska stvar.

„Teško mi je ali moram da citiram Krivokapića. To je važno jer je on dio vlasti. Krivokapić je suverenista od prvog dana, za razliku od Vujanovića koji je bio i Srbin a sada je ultra Crnogorac“, naveo je Bulatović.

Poslanik Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, pozvao je građane da 7. aprila „upotrijebe glavu“, glasaju za Lekića i tako djeci omoguće bolju budućnost.

„Pred vama je generacija političara koja zna kako da zaustavi ovaj sunovrat i kako da promijeni tok ove nesrećne istorije. Mi znamo, imamo hrabrosti i imamo način“, poručio je Medojević.

On je kazao i da mafija u Baru nije sama stvorena već da je kreirala država.

„Oni ljudi koji su ustali i protestovali protiv ubistava treba da izađu 7. aprila i da svojim glasom kažu da ih se ne plaše“, rekao je Medojević.

Goran Danilović, predsjednik Izbornog štaba Lekića, pozvao je građane da, kakao je rekao, glasaju za poštenog čovjeka koji je u svakom trenutku svjestan da može biti smijenjan.

„Građani, oslobodimo sebe, zakoračimo u budućnost. Nemojte da nas se sjutra djeca stide što nismo uzeli slobodu u svoje ruke“, poručio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније