Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 02. 2015. 17:49 >> 17:43
37

PREMIJER OČEKUJE

Do kraja godine poziv u NATO

Premijer Milo Đukanović izrazio je očekivanje da će Crna Gora do kraja godina dobiti poziv za članstvo u NATO do kraja godine, i da će ostvariti dalji napredak u pregovorima za Evropskom unijom (EU).

 

On je danas na sastanku sa šefom belgijske diplomatije, Didijeom Rejndersom, zahvalio vlastima u Briselu, na kontinuiranoj podršci i pomoći.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je i posjeta Rejndersa na toj liniji, i da predstavlja potvrdu posvećenosti Brisela evropskoj i evroatlantskoj budućnosti Crne Gore, i regiona.

“Đukanović je visokog gosta upoznao sa aktivnostima Vlade na ispunjavanju obaveza u procesu integracija, i izrazio očekivanje da će naša zemlja do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO, i ostvariti dalji progres u pregovorima sa EU. U razgovoru je podsjetio i na značaj ekonomskog rasta i razvoja, i na jačanje vladavine prava i reforme društva u cjelini. U tom kontekstu posebno je bilo riječi o našim investicionim potencijalima i mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje, s posebnim akcentom na dalju ekspertsku i drugu podršku Crnoj Gori u jačanju administrativnih kapaciteta”, navodi se u saopštenju.

Rejnders je pozdravio ekonomski i demokratski napredak Crne Gore, ističući da će njegova zemlja nastaviti da podržava njen evropski i evroatlantski put, i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

On je, kako se dodaje, posebno potencirao važnost medijskih sloboda i jačanja vladavine prava.

“Pored bilateralne saradnje, i podrške koju Belgija pruža zemljama Zapadnog Balkana kroz članstvo u NATO i EU, Rejnders je naveo i mogućnost saradnje našeg regiona i zemalja Beneluksa, čiji je ove godine predsjedavajući Kraljevina Belgija. U razgovoru je bilo riječi i o aktuelnim kretanjima u regionu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније