Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2015. 19:52   >>  19:47 7

NOVA SMATRA

Krivokapića ne interesuje prelazna Vlada

Socijaldemokratsku partiju (SDP) ne interesuje ideja prelazne vlade, već razgovore sa opozicijom koriste da bi pridobili one koji ranije nijesu podržavali članstvo Crne Gore u NATO-u, poručio je predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije (Nova), Budimir Aleksić.

 

On je kazao da su u Novoj, nakon nastupa lidera SDP-a Ranka Krivokapića na televiziji koja, kako je naveo, promoviše NATO integracije, “saznali da SDP ne interesuje ideja prelazne vlade, već da će razgovore sa opozicijom iskoristiti da pridobiju nekog ko do sad nije bio za učlanjenje u vojnu alijansu”.

“Upozoravam sve srpske političare i ostale predstavnike građana koji se protive NATO integracijama, a čine apsolutnu većinu, da prime k znanju ono što je saopštio Krivokapić i sačuvaju se od ovakve prevarantske namjere”, poručio je Aleksić.

On je ukazao na izjave pojedinaca iz opozicije kojima su pojašnjavali kako će prelazna vlada ubrzati NATO integracije i tako doveli Novu u, kako je naveo, neželjenu poziciju.

“Nova, kao i većina građana Crne Gore, zalaže se da Crna Gora bude vojno neutralna država i samim tim nema potrebe za bilo kakvim učlanjenjem u NATO savez”, kazao je Aleksić, dodajući da je zadatak prelazne vlade da omogući prve poštene i fer izbore.

Prema njegovim riječima, opozicija bi trebalo da organizuje proteste radi uspostavljanja demokratske vlasti.

“Treba sačekati formalizaciju ovog stava SDP-a i onda uraditi ono što je odavno definisao Glavni odbor Nove, da relevantne opozicione snage organizuju proteste, putem kojih će na brz i efikasan način obezbijediti uslove za uspostavljanje prve demokratske vlasti u Crnoj Gori”, poručio je Aleksić.

On smatra da je to jedini “recept za rušenje ovog, u kriminalu i korupciji ogrezlog, antisrpskog režima”.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније