Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2015. 16:01 >> 15:55

GRANIČNA POLICIJA

Za uspješnu pripremu za budući šengenski režim

Sprovođenje projekta za izradu šengenskog akcionog plana Crne Gore i slovenačkog ambasadora u Crnoj Gori Vladimira Gaspariča doprinijeće jačanju kapaciteta granične policije i unapređenju međunarodne policijske saradnje, čime će se stvoriti pretpostavke da se Crna Gora uspješno pripremi za budući šengenski režim na svojim granicama, istaknuto je na sastanku državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača Aleksandra Andrije Pejović i državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije Andreja Špenge.

"Obostrano je izraženo zadovoljstvo ukupnim odnosima dvije države, a posebno saradnjom u okviru pregovaračkog procesa", saopšteno je z Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Pejović je, kako se navodi, istakao da je Slovenija u samom vrhu zemalja koje su dosad pružile tehničku podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU.

"U tom pogledu, zahvalio je na angažovanju slovenačkih eksperata, kako na izradi akcionih planova za 23. i 24. poglavlje, tako i na pripremi pregovora u drugim oblastima pravne tekovine", piše u saopštenju.

Pejović je istakao dobru saradnju u oblasti vladavine prava, unutrašnjeg tržišta i poljoprivrede, koja se odvijala kroz pet Tvining projekata i više od 170 događaja sprovedenih u sklopu instrumenta Evropske komisije za bilateralnu podršku pregovorima.

Takođe, razmijenjena su mišljenja o budućim potrebama Crne Gore, kao i o oblastima u kojima bi Slovenija mogla pružiti potrebu stručnu i tehničku podršku.

U saopštenju se dodaje da je Špenga pozdravio rezultate koje je naša država ostvarila u pregovaračkom procesu i prenio da će Slovenija, kroz konkretne oblike saradnje u oblastima gdje je to potrebno, nastaviti da pruža svu potrebnu podršku na putu prema članstvu u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније