Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 02. 2015. 21:18 >> 23:14
12

VLAHOVIĆ PORUČIO

Poziv za NATO, pa izbori

Crna Gora će do kraja godine dobiti poziv za NATO, a nakon toga treba raspisati izbore, saopštio je predsjednik Crnogorske demokratske unije Miodrag Vlahović.

Vlahović je, gostujući u emisiji "U Centar" Televizije Crne Gore, kazao kako je siguran da ćemo do kraja godine dobiti poziv za NATO.

"Nakon toga treba raspisati izbore, to je naše mišljenje i treba kreirati novi parlament koji treba da donese odluku da Crna Gora postane članica NATO-a", saopštio je Vlahović.

On smatra i da na vanredne izbore DPS i SDP neće izaći zajedno. Crnoj Gori su, kako kaže, potrebne promjene koja će jačati institucije.

"Vlast u ovoj zemlji treba da se mijenja, Cdu nema problem sa tim, mi samo želimo da vidimo koji je redoslijed poteza u toj promjeni. Želimo da sačuvamo crnogorske državne kapacitete, da obezbijedimo teritorijalni integritet, da potvrdimo našu nezavisnost i da uključimo našu zemlju u NATO. Mi mislimo da je to prvi potez", saopštio je Vlahović.

Vlahović je imao i pitanje za opoziciju. "Ako je želja opozicije da Milo Đukanović ode sa političke scene, ako je to fokus njihovog djelovanja, zašto oni ne kažu: mi smo za NATO", pita Vlahović.

Za Cdu je, kako ističe, sada važnije da Crna Gora uđe u NATO. „Jer Crna Gora postoji i prije i poslije i mimo nas, a vlasti dolaze i odlaze“, naveo je lider Cdu-a.

Kaže da je centralni problem crnogorske politike jedan dio opozicije, objašnjava i koji.

„Ne govorim o narodu koji ih podržava, govorim o političkim liderima, političkim koncepcijama, bilo da su one sa ovog terena ili da su uvezene“, saopštio je Vlahović.

On kaže i da prelazna vlada, sa programom kakav je predstavila opozicija, u ovom trenutku nije potrebna Crnoj Gori.

"Mi mislimo da je Crnoj Gori potrebna široka koalicija, koja treba ovu zemlju da uvede u NATO, kako bi na taj način potvrdila naš integritet i obezbjedila naše granice na jedan dug period, potvrdila nezavisnost i utemeljila našu orjentaciju ka EU i NATO integracijama. Mi mislimo da je to tema broj jedan u Crnoj Gori", saopštio je Vlahović.

Smatra da je ideja o prelaznoj vladi bila usmjerena, jednim dijelom i kao napad na SNP.  Vlahović kaže da se u priču u prelaznoj vladi ušlo, kako bi se na drugi način uspostavila hijerarhija unutar opozicije.

"Mislim da je pozicija SDP-u nezahvalna. Da se dogodilo da je SDP prihvatio poziv, naše je mišljenje da SDP ne bi nakon toga postojao duže od 48 sati", smatra Vlahović.

On podsjeća da je SDP posljednjih 17 godina na izbore izlazio na listi sa DPS-om.

"Jedini regularan put da dovedete u pitanje bilo koju Vladu je da glasate o povjerenju toj Vladi u Parlamentu", kaže Vlahović. Lider Cdu-a kaže da se SDP u priči o prelaznoj vladi "preigrao".

"Njihova perspektiva u budućnosti je pod pitanjem", kaže Vlahović. Smatra da svaki politički subject, koji je u koaliciji dugo u koaliciji sa tako dominantnim DPS-om, teško može da ostane nezavisan.

"Čini mi se da se SDP pokušava da vrati u pređašnje strane i da se predstavi kao autonoman politički subjekt", ističe Vlahović. Govoreći o partijama, sa kojim bi Cdu mogao da sarađuje, Vlahović je prvo naveo Pozitivnu Crnu Goru. Pomenuo je i SNP.

"Mi gospodina Milića i druge doživljavamo kao političare koji imaju svoj personalitet i koji dugo doživljavaju političke udare", saopštio je Vlahović.

Kompletnu emisiju možete pogledati OVDJE.  

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније