Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 02. 2015. 08:12 >> 08:11
31

KANDIDAT

Janko Vučinić predsjednik vlade u sjenci?

Opozicione stranke razmatraju novi model objedinjavanja i saradnje za formiranje vlade u sjenci koja bi ponudila rješenja za izlazak iz društveno-političke krize u Crnoj Gori. Prema informacijama "Dana" glavni kandidat za čelnika vlade u sjenci je Janko Vučinić, poslanik Demokratskog fronta koji ne pripada nijednoj partiji, radnički je i sindikalni lider.

U DF-u smatraju da je on najbolji kandidat za tu poziciju jer je, na osnovu procjena Fronta, on jedan od najpopularnijih političara, ne samo u opoziciji.

Poslanik DNP-a i funkcioner DF-a Vladislav Bojović kazao je za "Dan" da bi eventualno formiranje vlade u sjenci moralo uvažiti nepobitnu činjenicu da najjači opozicioni subjekt, a to je Nova srpska demokratija, predloži mandatara vlade u sjenci.

"Duboko sam uvjeren da se u ovom slučaju ne bi zaustavile već otpočete aktivnosti DF-a u prezentovanju ideje protesta, već naprotiv, ona bi se dodatno osnažila", rekao je Bojović, naglašavajući da je riječ o njegovom ličnom stavu.

Naveo je i da se, koliko je njemu poznato, na Predsjedništvu DF-a nije raspravljalo o vladi u sjenci koja se pojavila kao moguća ideja Građanskog pokreta.

"Fokus je bio usmjeren ka realizaciji zaključaka o obilasku crnogorskih gradova od strane konstituenata i prezentovanja ideje o organizaciji protesta. Bez obzira što ideja o vladi u sjenci - dolazi od strane jednog vanparlamentarnog subjekta, kao i činjenice da je DF kao daleko najjači opozicioni subjekt, već otpočeo sa aktivnostima obilaska Crne Gore, moje mišljenje je da ukoliko bi došlo do njenog razmatranja treba slijediti pravila parlamentarne demokratije i logike", zaključio je Bojović.

Iako bi mjesto prvog čovjeka vlade u sjenci trebalo da pripadne Novoj srpskoj demokratiji, kao najjačem opozicionom subjektu, u toj stranci su mišljenja da bi to ipak trebalo prepustiti Janku Vučiniću.

Ukoliko taj predlog eventualno ne bude naišao na široku podršku, razmišljaće se o funkcionerima Nove kao potencijalnim kandidatima.

Prema informacijama "Dana", osim Novoj, Vučinić je prihvatljiv Pokretu za promjene Nebojše Medojevića, kao i Demokratskoj narodnoj partiji Milana Kneževića.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније