Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 02. 2015. 18:30   >>  18:25

NOVA TVRDI

Bolje protesti nego Vlada u sjenci

Nova srpska demokratija ocijenila je da je ideja o formiranju Vlade u sjenci, potekla od političkog subjekta u osnivanju, "čiji uticaj i vrijednost na političkom tržištu nije još provjerena na izborima, ali vlasnici medijskog koncerna Vijesti ubjeđuju posustale konzumente njihove uređivačke politike da je baš to ono pravo na šta se već poodavno čeka u Crnoj Gori".

"Podrška tog medija GP-u je svakako manje snažna i iskrena nego kada su radili za Mila Đukanovića, jer su ta ,,akumulaciona’’ vremena i ti odnosi sa premijerom neponovljivi. Međutim, nezavisno od kameleonstva i sumnjivosti koju sa sobom nose podržavaoci GP, sama ideja Vlade u sjenci zaslužuje komentar Nove srpske demokratije, jer u javnoj razradi tog plana nijesmo dobro razumjeli da li takvom formom okupljanja treba da budu osnaženi i poduprti antirežimski protesti ili ne", naveo je portparol NOVE Jovan Vučurović.

U toj partiji kažu da su shvatili saopštene principe vezano za eventualni sastav ali ne i način borbe, metode i sredstva suprostavljanja režimu.

"Ako je ideja vlade u sjenci namijenjena za takozvanu politiku amandmana, za ponavljanje kritika i stavova parlamentarne opozicije, ili već viđeno traženje trećeg puta, onda to nama nije mnogo interesantno jer nanosi štetu politici i akciji koju su definisali stranački organi Nove srpske demokratije. Glavni odbor i Predsjedništvo Nove srpske demokratije, opredijelili su se za efikasan odgovor režimu koji krade izbore. Tada smo zaključili da se ovaj režim ne može pobijediti na izborima koje sam organizuje, i taj naš zaključak je veoma snažno potkrijepljen brojnim dokazima o krađi izbora, bilo da se radi o aferi Snimak, ili o snažnoj ulozi organizovanog kriminala u odbrani partnera na vlasti po svaku cijenu. Podsjećamo i da su birački spisak i Zakon o prebivalištu u direktnoj suprotnosti, tako da je u Crnoj Gori broj građana gotovo izjednačen sa brojem glasača, što govori o vještačkom rezervoaru glasova DPS-a, koji se na izborima koje organizuje ta partija koriste za namicanje potrebne većine", kazao je Vučurović.

"Dakle, imamo konkretne, žive dokaze krađe na izborima, i to na svim nivoima, i na nama je da spriječimo novu krađu i da se svim demokratskim sredstvima izborimo za organizaciju prvih fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori. I zato smo svjesni napora kojima se izlažemo kroz organizaciju protesta, ali i odgovornu prema onima koji nas glasaju i koji će u krajnjem znati da cijene našu spremnost da idemo do kraja u utvrđivanju istine, i u borbi za slobodno i demokratsko društvo", zaključio je portparol NOVE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније