Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2015. 11:37 >> 11:37
23

LP SAOPŠTILA

Ubistvo Nemcova poruka je i za CG

Ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova, poruka je svim demokratskim snagama u Evropi, a posebno u državama u tranziciji kakva je i Crna Gora, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

 

U toj stranci su, kako kažu, zatečeni su i duboko ožalošćena sinoćnom tragedijom koja se dogodila u Moskvu kada je u centru grada ubijen Nemcov, istaknuti lider ruske opozicije i jedan od lidera liberalne stranke Narodne slobode u Rusiji, koja je članica ALDE saveza liberala Evrope.

Liberalna partija, dodali su, kao članica ALDE saveza izražava iskreno saučešće i punu podršku kolegama i prijateljima iz Rusije koji su dio naše velike, evropske, liberalne porodice.

„Ovo jeste poruka da, svi zajedno, moramo još snažnije nastaviti reformske procese u našoj državi i što prije uvesti crnogorsko društvo u porodicu demokratskih država članica EU i NATO saveza, što  će u konačnom biti garant sigurnosti svih građana i građanki i njihovog prava na slobodu govora i ličnog opredjeljenja“, naveli su iz LP.

Iz ALDE saveza liberala Evrope saopštili su da je Rusija sinoć izgubila snažnog i hrabrog političara koji je bio istinski demokrata. Oni su oštro osudili brutalno ubistvo Nemcova i ocijenili da je ovo pokazatelj koliko je loša situacija i stanje stvari u Rusiji te da je sigurnost svih ruskih demokrata pod stalnom prijetnjom. 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније