Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2015. 08:22   >>  08:16 19

MANDIĆ PORUČIO

Ostajemo protiv NATO-a

Lider Nove Andrija Mandić ocijenio je da je organizacija protesta naredni korak Demokratskog fronta (DF), nakon što je propala ideja o prelaznoj vladi. Mandić je istovremeno pohvalio stav Janka Vučinića da vlada u sjenci treba da bude u funkciji protesta.

"Obaviješteni smo da je poslanik Janko Vučinić spreman da i tu ideju stavi u funkciju protesta, što je za svaku pohvalu. Taj čovjek je odavno prepoznat kao beskompromisni borac za pravdu i prava radnika, a njegova velika popularnost, hrabrost i opoziciona dosljednost garantuju da ideja i takvog objedinjavanja ne bi rasipala opozicionu energiju", kazao je Mandić.

On je podsjetio da su Predsjedništvo i GO Nove poodavno donijeli odluku o organizaciji protesta, te da će narednih nedjelja DF intenzivirati rad na terenu i razgovore sa pristalicama, nakon čega će, kako ističe, imati jasnu sliku kada se može krenuti u konkretnu i odlučnu akciju.

"Nijesam primijetio da bilo ko iz rukovodstva DF-a ima nešto protiv protesta, postoje samo različiti predlozi na koji način treba izvesti tu aktivnost. Kao ozbiljni političari, radićemo temeljno i odgovorno na organizaciji protesta i svakako da uočavamo akcije vlasti na zaustavljanju ili usporavanju opozicionih aktivnosti koje treba da dovedu do uspostavljanja demokratskih principa i vladavine prava u Crnoj Gori", rekao je Mandić za Pobjedu.

Govoreći o tome postoje li politička neslaganja unutar Nove, Mandić je rekao da je što se tiče NATO-a stav te partije kristalno jasan.

"Pregovori o prelaznoj vladi su završena priča sa SDP-om, ali je neophodno ponoviti da naši predlozi nijesu uključivali priču o NATO-u za šta je bila zainteresovana ta stranka, a što je i u naše ime pokušao da afirmiše Dritan Abazović i provuče na mala vrata. Što se tiče teme NATO-a, stav Nove srpske demokratije je kristalno jasan Nova se protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i zalažemo se za vojnu neutralnost. Priča o NATO-u se sada već silom gura među građane Crne Gore, a procenat pristalica učlanjenja se samo smanjuje. To je prirodno jer naši građani znaju da su 1999. godine bili žrtve tog vojnog saveza, a naši sunarodnici u BiH 1995. Od tog vremena do danas naš odnos prema tom vojnom savezu nije se promijenio ni za milimetar", zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније