Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2015. 16:37 >> 22:07
7

RADMAN PORUČIO

Provjerićemo sumnje "Izbora"

Uoči sjutrašnjih razgovora u Podgorici predstavnika Opštine Herceg Novi i Tenderske komisije o privatizaciji Instituta Igalo, predsjednik Skupštine i funkcioner DPS-a, Andrija Radman, kazao je za Radio Jadran, da DPS ne posmatra nijemo i pasivno ozbiljne primjedbe i sumnje koje je iznio njihov koalicioni partner "Izbor".

"Ozbiljno se i odgovorno odnosimo prema podacima koje je o nesolventnosti Internatinal Wellnes group saopštio "Izbor". Zajedno smo inicirali sastanak sa Tenderskom komisijom kako bi institucije sistema, koje su nadležne za privatizaciju, dale adekvatne odgovore i objašnjenja",  kazao je Radman.

Na pitanje šta će se desiti u slučaju da su navodi "Izbora" tačni, Radman je odgovorio da će DPS, na osnovu validnih informacija, na organima partije donijeti odluku o daljem postupanju.

Bilo je spekulacija i da će novski lokalni parlament raspravljati o Institutu Igalo, ali Radman to negira.

"Lično, kao i DPS, smatram da o ovom pitanju treba prije svega da odlučuju nadležne institucije sistema, Tenderska komisija, Savjet za privatizaciju, Vlada. Skupština opštine Herceg Novi može samo iskazivati političke stavove. Sve dileme i otvorena pitanja treba rješavati funkcionalno i pragmatično, a ne deklarativno i politički, kako bi to bilo u ovom slučaju na Skupštini opštine Herceg Novi", objasnio je Radman.

U slučaju da se pokaže da su podaci Tenderske komsije o solventnosti IWG i njenom ispunjavanju tenderskih uslova tačni, Andrija Radman kaže da koalicionog partnera smatraju dovoljno odgovornim da uvaži tako predočene činjenice iz Tenderske komisije i da omogući poštovanje koalicionog dogovara.

"Nastojimo da utvrdimo prave činjenice, sumnje "Izbora" su važne i posvetili smo se razjašnjenju situacije u potpunosti",  zaključio je Radman.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније