Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2015. 18:54 >> 19:03
11

CDU SMATRA

Jovanović: Olandova izjava se ne odnosi na CG

Stav francuskog predsjednika Fransoa Olanda da bi nove zahtjeve zemalja za članstvo u NATO-u trebalo odbiti, u principu se ne odnosi na Crnu Goru, budući da je naša zemlja odavno u procesu pristupanja Alijansi, kaže za Portal RTCG Draško Jovanović, član predsjedništva Cdu, zadužen za NATO.

Jovanović naglašava da izjavu predsjednika Francuske, koja je bukvalno jedna rečenica, svakako treba posmatrati i kroz prizmu aktuelnih pregovora koji se vode povodom krize u Ukrajini i u kojima Oland aktivno učestvuje.

Član predsjedništva Cdu podsjeća da je riječ o Olandovoj jučerašnjoj izjavi i izražava čuđenje što iz nadležnog ministarstva i koordinacionog tijela ranije nijesu javnosti objasnili o čemu je riječ, već su to prvo učinile stranke, koje su Olandovu izjavu protumačile u skladu sa svojim stranačkim programima i njihovim odnosom prema NATO-u i članstvu Crne Gore u toj Alijansi.

"Uobičajeno je da poslije takve izjave, za jednu zemlju kao što je Crna Gora, u kojoj je Vlada proglasila NATO integracije kao svoj glavni spoljnopolitički cilj, ministar spoljnih poslova odmah reaguje i razjasni stvar s francuskim ambasadorom", zaključio je Jovanović.  

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније