Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2015. 13:11 >> 15:33
20

ĐUKANOVIĆ SAOPŠTIO

Oland nije mislio na Crnu Goru

Premijer Milo Đukanović poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u, a poziv za Sjeverno-atlantski savez dobićemo krajem ove godine.

 

Na skupu koji je organizovala Američka privredna komora "Crna Gora-otvoreno sa premijerom", Đukanović je saopštio da nije zadovoljan tempom razvoja u državi kao i da dalje zaostajemo za Evropom ali da se taj jaz može premostiti pametnim unapređenjem poslovnom ambijenta, korišćenjem pozitivnih iskustava i kapitala.

„Čašu uvijek gledam kao polupraznu, stopa rasta je nedovoljna za Crnu Goru, nama treba više. I dalje zaostajemo za Evropom, to je posljedica zaostajanja Balkana, ali možemo reći da smo na dobrom putu“, istakao je premijer.

On je rekao da u stavu francuskog predsjednika Fransoa Olanda nije prepoznao namjeru da se politika proširenja NATO-a revidira pozivom Crnoj Gori.

Podsjetio je da je važan dio sadržajnog razgovora sa Olandom bila upravo ambicija Crne Gore da tokom ove godine dobije poziv za NATO.

„Veoma respektujemo da Crna Gora nije sama na planeti i da sve što se događa na geopolitičkom planu opredjeljuje nešto što su važne globalne politike, uključujući politiku proširenja NATO-a“, kazao je Đukanović, isti;uí kako je NATO "veoma odgovorno saopštio svoj plan u Kardifu", koji znači da do kraja 2015. godine ministri inostranih poslova zemalja članica NATO-a procijene da li je Crna Gora ispunila tražene uslove za upućivanje poziva.

Đukanović navodi i da Crna Gora veoma vrijedno radi na ispunjavanju uslova.

"I veoma optimistično očekujemo poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO do kraja 2015. Nijesmo iz stavova Olanda niti bilo kog drugog visokog zvaničnika zemalja članica NATO-a preoznali namjeru da se revidiura taj dio poltike NATO-a, vezano za proširenje, pozivom Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније