Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2015. 14:38 >> 15:09
10

NOVA POLITIČKA PARTIJA

Vučinić kao Cipras

U Podgorici je danas predstavljen program Radničke partije, ljevičarske stranke koja će po djelovanju biti slična grčkoj Sirizi. Partiju formira Janko Vučinić, poslanik Demokratskog fronta i nekadašnji vođa sindikata nikšićke Željezare. Vučinić, koji će na organima partije uskoro biti i formalno izabran za lidera Radniče stranke, kazao je da će se boriti za organizovanje prvih poštenih izbora u Crnoj Gori.

 

„Radnička partija će biti partija pravde, solidarnosti i jedinstva. Radnička partija se osniva kako bi se borila za prava običnog čovjeka, njegove porodice i njegovog dostojanstva. Borićemo se za prava radnika, koja su veoma ugrožena. Aktuelna vlast nas je sve vratila unazad stotinu godina, kada je radnik tretiran kao rob“, istakao je Vučinić, prenosi agencija Anadolija.

On je poručio da su Crnoj Gori potrebni reindustrijalizacija i nova radna mjesta.

„U Crnoj Gori su nam potrebna nova radna mjesta, jer ni mi ni naša djeca nećemo da budemo nadničari niti sluge. Treba zaustaviti dalju prodaju naših društvenih dobara. Takođe, smatramo da treba donijeti zakon koji će ispitati stečenu imovinu političara na vlasti“, kazao je Vučinić.

On očekuje da Radnička partija okupi "radničku sirotinju koja više ne pristaje da bude sirotinja".

Vučinić smatra da će se talas promjena koji je krenuo iz Grčke sa partijom Sirizom, prenijeti i na Crnu Goru, kroz Radničku partiju.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније