Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2015. 12:58   >>  12:53 6

PET ODSTO

DPS zaslužan za rast podrške NATO-u

Organi Demokratske partije socijalista na svim nivoima, u okviru redovnih aktivnosti za izbore u opštinskim organizacijama i u pripremi Kongresa, na sastancima kao centralnu temu imaju doprinos jačanju javne podrške članstvu Crne Gore u NATO, u susret pozivu koji se sa ministarskog nivoa Alijanse očekuje do kraja godine, saopšteno je iz te partije.

"Procenat povećanja podrške za oko pet odsto za veoma kratko vrijeme, prema svim posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, rezultat je i aktivnijeg odnosa DPS prema ovom značajnom državnom pitanju", navodi se u saopštenju.

Iz DPS su naglasili da je jedinstvena ocjena da u članstvu DPS-a nema dilema oko tog "prioritetnog opredjeljenja državne politike". Kako su saopštili, uz puno saznanje i svijest o tome da u NATO ulazi društvo i država, a ne partije i pojedinci, posebno se potencira uvjerenje da će DPS odigrati presudnu ulogu i u ostvarenju tog državnog cilja, kao što je imala i u procesu mirne obnove crnogorske državnosti.

"Ispunjavanje obaveza iz NATO agende tokom vođenja fokusiranog i intenziviranog dijaloga sa Crnom Gorom nakon Samita u Velsu, sastavni je dio svakodnevnog političkog djelovanja članstva i partijskih organa. Iz vrha DPS-a biće preduzete dalje mjere da se održi dobar tempo aktivnosti, kako bi naša zemlja u susret donošenju odluke o pozivu za članstvo ispunila sve zadatke koji od nje zavise", saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Kako su kazali, pored drugih aktivnosti, u najskorije vrijeme biće organizovane proširene sjednice opštinskih odbora na kojima će se analizirati dosadašnja iskustva i definisati dalji pravci, "radi obezbjeđenja maksimalne podrške članstva DPS integraciji Crne Gore u NATO".

"DPS je otvoren i za razmjenu iskustava s drugim parlamentarnim partijama i svim političkim subjektima koji podržavaju evroatlantske integracije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније