Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2013. 08:55 >> 10:14
23

KOALICIJA OSTAJE

Vujanović: Jedan dio SDP-a glasao za Lekića

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović kaže da je jedan dio birača Socijaldemokratske partije SDP glasao na izborima za Miodraga Lekića, ali dodaje da takav odnos SDP-a neće uticati na buduće odnose u koaliciji.

 

Vujanović je gostujući na televiziji Pink kazao da je njegova izborna pobjeda, sa 2,42 odsto više glasova, posljedica više faktora koji su se dogodili pred izbore, a najviše destruktivnog odnosa SDP-a.

„SDP-a ne samo da je pozavo svoje glasače da ne glasaju za mene, nego i da glasaju za mog protivkandidata Lekića. Moje informacije pokazuju da je jedan dio birača SDP glasao za Lekića, kontaktirajući pojedine izborne štabove to su mi na nedvosmislen način potvrdili“, kazao je Vujanović.

Vujanović je podsjetio da na izborimja nije imao podršku svih albanskih partija.

Ipak dešavanja oko izbora neće, kaže Vujanović „ništa promijeniti unutar vladajuće koalicije“

„DPS i SDP su imali nesuglasice oko brojnih važnih pitanja. Ali je jesno da je SDP u kampanji imala jedan krajnje destruktivan odnos i pravi poraženi u ovom izbornom procesu je (Ranko) Krivokapić“, kazao je Vujanović.

Vujanović kaže da su izbori sprovedeni u demokratskoj atmosferi.

„Mislim da je ovo jedna dobra poruka Crne Gore međunarodnoj zajednici“, poručio je Vujanović.

Vujanović kaže i da odnos opozicije prema rezultatu izbora nesumnljivo zavisi od stava Miodraga Lekića.

„Ako on prizna poraz biće to prihvatljivo i za ostatak opozicije. Vjerujući u demokratski kapacitet mog protivkandidata ja vjerujem da će on nakon što provjeri izborni materijal priznati izborni rezultat“, poručio je Vujanović.

On kaže i da mu za sad niko iz Srbije nije čestitao pobjedu jer su, juče objavljeni rezultati DIK-a, privremeni.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније