Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 03. 2015. 20:53 >> 20:59
4

SLUČAJ MAROVIĆ

"Tužbom ne mogu zaštititi integritet"

Ukoliko se utvrdi da nije tačna informacija da je supruga potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, Đorđina Marović, na računu u švajcarskoj banci imala 3,8 miliona dolara, u našem pravosudnom sistemu ne postoji adekvatan mehanizam da ona zaštiti svoj integritet, smatra advokat Nikola Martinović.

 

On je, gostujući u emisiji "U Centar" na RTCG, rekao da se, u slučaju da se ispostavi da je imala račun, tada postavlja više otvorenih pitanja.

"Prvo je porijeklo tog novca, jer banka ne može primiti toliki iznos novca, a da ne utvrdi iz koje transakcije dolazi. Banka mora identifikovati klijenta da li je identitet stvaran, mora utvrditi da li se radi o politički izloženoj lilčnosti, iz koje transakcije dolazi novac", kazao je Martinović.

Na pitanje da li je banka u Švajcarskoj obavezna da pruži podatke koje će crnogorsko Tužilaštvo tražiti u fazi izviđaja, Martinović je rekao da tužilac „ima sve instrumente da utvrdi autentičnost dokumenta i kretanja na računu ako je on autentičan“.

Odgovarajući na pitanje ima li Crna Gora mehanizme da preispita imovinu javnih funkcionera, on je rekao da naš pravni okvir za to ima sve instrumente, ali ih ne koristi.

"Naš parlament u posljednjih godina vrši hiperprodukciju i mehanizama i instrumenata koje daje institucijama da obave svoju funkciju i mislim da to nije dobro. Jer sad imamo pomiješane nadležnosti", smatra Martinović.

Za slučaj da se utvrdi da medijski navodi o računu Marovića nijesu bili autentični, Martinović je rekao da ne zna kako bi porodica Marović mogla da postavi tužbu. On smatra da je šteta porodici Marović već nanijeta, te da oni nemaju adekvatan mehanizam da zaštite mehanizam.

"Ne možete čast naplatiti, jer ako je plativa, onda ona može biti na tržištu, a ako je na tržištu, onda nemate čast", navodi Martinović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније