Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2013. 11:35 >> 11:35
14

LEKIĆEVI ISTRAJNI

Danilović: Dali dokaze, posmatrači ćute

„Izborni štab Miodraga Lekića više puta je posmatračima OEBS-a predstavio dokaze o izbornim krađama“, kaže za Portal RTCG šef štaba Goran Danilović i dodaje da je sada na „njihovim poslodavcima da provjere zašto su im predstavnici u Crnoj Gori ćutali“.

On kaže da je Lekićev izborni štab zatražio ponovno brojanje glasova i provjeri regularnost procesa u tri četvrtine opština.

„Čekamo izborni materijal, a o svemu ćemo obavijestiti javnost“, kazao je Danilović.

Danilović je ponovio da Izborni štab Miodraga Lekića neće dozvoliti da se, kako navodi „pokrade izborna pobjeda“.

„Više puta u direktnoj komunikaciji u prostorijama izbornog štaba Miodraga Lekića sam ugostio predstavnike OEBS-a nekim od njih predstavio konkretne izborne krađe. Imali su čak priliku da razgovaraju s ljudima koji su godinama unazad radili na otkupu ličnih karata. Brižljivo su to ubilježili, a šta su javili, pratim pažljivo. U jednom trenutku ćemo saopštiti imena njih kojim smo dali konkretne rezultate, i konkretne osobe sa konkretnim vidovima zloupotrebe, pa neka potom zaključe njihovi poslodavci međunarodni predstavnici zašto su njihovi predstavanici na terenu u Crnoj Gori ćutali“, kazao je Danilović za naš Portal.

Predsjednik Državne izborne komisije Ivan Kalezić kaže da DIK-u za sad nije stigao nijedan zvaničan prigovor na rad opštinskih izbornih komisija, jer se podaci provjeravaju na lokalnom nivou.

„Ako se utvrdi neregularnost na rad biračkog odbora kandidat može da podnese prigovor opštinskoj izbornoj komisiji u roku od tri dana“, objašnjava Kalezić i dodaje da oni koji nijesu zadovoljni odgovorom OIK mogu da ulože prigovor DIK-u.

Portal nezvanično saznaje da je Lekićev izborni štab tražio da se provjeri izborni materijal u Podgorici, Nikšiću, Beranama, Rožaju, kao i u još nekim gradovima.

DPS je tražila da se provjeri regularnost glasanja u Kotoru.  

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније