Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 04. 2013. 18:27 >> 19:09
18

IMAJU DOKAZE

DF formirao tim za ispitivanje nepravilnosti

Funkcioner Demokratskog fronta Branko Radulović kazao je da je taj politički savez formirao specijalni tim koji detaljno preispituje ono što se dešavalo na predsjedničkim izborima. Radulović je rekao da će DF djelovati vaninstitucionalno, a ne isključuje ni moguće proteste.

Taj tim, kako je Radulović kazao novinarima, čini 25 ljudi. Oni, kako je rekao, imaju čvrste materijalne dokaze koji ukazuju na nepravilnosti na izborima.

„Došli smo do frapantnih podataka i činjenica i očito da smo otvorili Pandorinu kutiju. Puna istina Crne Gore je ružnija nego kada se posmatra sa distance ili kada se sagleda na objektivan i pošten način“, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, podaci koje imaju pokazuju da je razlika u broju glasova kandidata Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića veća od one koju su saopštili u izbornoj noći.

„Šanse nema da će DF iznevjeriti izbornu volju građana da je budući predsjednik Crne Gore Lekić“, naveo je Radulović.

On je dodao da je u Opštinskoj izbornoj komisiji u Podgorici prvog dana bilo dvadeset nevažećih listića koji su stigli putem pisama.

DF će, dodao je on, djelovati vaninsititucionalno kako bi osporili trenutni izborni rezultat i dodao da vaninstitucionalno djelovanje može značiti i proteste.

„Upozoravam institucije da se dozovu u pamet i da sude i presuđuju u interesu Crne Gore u skladu sa zakonima. Ukoliko ne uspijemo, ići ćemo vaninstitucionalno“, rekao je Radulović.


Prema njegovim riječima, DF neće učestvovati u radu plenuma i tijelima Skupštine Crne Gore do zvanične odluke nadležnih organa u vezi sa rezultatima predsjedničkih izbora.

Na pitanje da li su, kako tvrde u Demokratskoj partiji socijalista, predstavnici opozicije potpisali zapisnik nakon glasanja, Radulović je rekao da ta partija „može da tvrdi šta god hoće“.

Rekao je da će narednih dana DF saopštiti koje materijane dokaze posjeduju.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније