Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2013. 09:12 >> 10:07
4

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Goati: Protesti bi bili pogubni

U iščekivanju konačnih rezulatata predsjedničkih izbora u Crnoj Gori politički analatičar Vladimir Goati je ocijenio da su oni donijeli potpuno neočekivani rezultat, kakav se u novijoj istoriji ne pamti.

Goati smatra da je zbog toga najlogičnije da Miodrag Lekić, ukoliko se poraz i potrvdi konačnim rezultatima, ostane na političkoj sceni.

"Ovo jeste poraz kao što je u Srbiji DS izgubio sa dva procenta, kod vas je to nešto više. Ali je to pobjeda u odnosu na parlamentarne izbore, u odnosu na predsjedničke izbore prije pet godina. Ovo bi se čak za crnogorske uslove moglo nazvati nekom vrstom Pirove pobjede. To sve daje za pravo gospodinu Lekiću koji je uspio da gotovo polovinu tijela ujedini u borbi protiv DPS-a i da se zadrži na političkoj sceni“, kazao je Goati radiju Antena M.

On je prokomentarisao i mogućnost protesta koji  pominje opozicija. Takav scenario bi, prema njegovim riječima, bio poguban.

"Ljudi u demokratiji moraju biti strpljivi, a i biti spremni da sa malim rezultatom izgube. I mi u Srbiji smo mogli imati nakon poraza DS-a proteste, mada Srbija svakako nije neki primjer demokratije. Svakako nikako ne bih volio da vidim reprizu 1998. godine kada je Podgorica gorela“, istakao je on.

Goati je prokomentarisao i odnos u vladajućoj koaliciji.

"Partije koje su jako slične po svom opredjeljenju, po biračkom tijelu, po izbornom lovištu, a koje su nejednake po svojoj veličini-često nisu srećne. Ako mala stranka dugo ostane u sjenci sebi slične velike stanke gubi identitet. To je jedan čini mi se stalni napon između SDP-a i DPS-a. Teško je to predvidjeti, u društvenim naukama jedino da gledate u kristalnu kuglu, ali to može biti početak kraja jedne duge koalicije“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније